mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Μέθοδος Μελέτης Μαθήματος "Lesson Study" - 1ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

imagesTα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονται στο Λύκειο   είναι γεμάτα θεωρίες και μεγάλα  κείμενα που οι μαθητές/τριες  δυσκολεύονται και να κατανοήσουν και να τα απομνημονεύσουν . Οι εκπαιδευτικοί αναζητούν  τρόπους να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα  και να βοηθήσουν τους μαθητές/τριες  τους να κρατήσουν όσες το δυνατόν περισσότερες απο τις ατελείωτες πληροφορίες λαμβάνουν  και θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον τους, στη ζωή τους και στην εργασία τους.

Λύση στο παραπάνω πρόβλημα μπορεί να δοθεί με την μέθοδο  Μελέτη Περίπτωσης . Αποτελεί την ιδανική λύση καθώς οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ένα πραγματικό πρόβλημα , το συζητούν μεταξύ τους  το φέρνουν μέσα στην τάξη με συμφωνημένο σχέδιο μαθήματος  ώστε οι μαθητές/τριες , χρησιμοποιώντας όλα αυτά που έμαθαν, να βρουν τη λύση τους.

Έτσι οι μαθητές δεν νιώθουν ότι είναι αποκομμένοι συζητώντας  για κάτι ξένο και θεωρητικό. Αντίθετα, προσπαθούν να το ενσωματώσουν  μέσα στη καθημερινότητα τους  και σε πραγματικές διαστάσεις, χρησιμοποιώντας και τις προσωπικές τους δεξιότητες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ την εργασία.

Υπεύθυνοι της εργασίας: Εμμανουηλίδης Αριστείδης,  Τσαμπούκα Πετρούλα, Βασιλειάδου Ευαγγελία,  Κουτσφετσούλη Ευανθία, Μουρατίδου Μαρία,  Μπάμπουρας, Γεώργιος                      Τσίτσος,  Αποστολίδου Μάγδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30