mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Ρομποτικές κατασκευές με το Microbit Gigo - 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

microbit202411dimlarΣτo 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας  δημιουργήθηκαν τρεις ρομποτικές κατασκευές. Ένας ρομποτικός βραχίονας που κινείται με αισθητήρες υπέρυθρων IR και με έναν αισθητήρα δύναμης αλλάζει λειτουργία. Με έναν σέρβο-κινητήρα υπάρχει μία δαγκάνα στην κορυφή της κατασκευής για να πιάνει αντικείμενα. Ένα αυτοκίνητο που με τη βοήθεια των αισθητήρων υπέρυθρων IR που ακολουθεί μία μαύρη γραμμή στο πάτωμα και ένα αυτοκινητάκι, το Max Bot που κινείται στο χώρο με τη βοήθεια ενός φακού. Το επίπεδο φωτισμού το κάνει να κινείται πιο γρήγορα ενώ μετρά και πόσες φορές έχει ενεργοποιηθεί. Επίσης γυρίζει τυχαία το κεφάλι του με έναν σερβο-κινητήρα ενώ η πλακέτα Microbit εμφανίζει μηνύματα για το παιχνίδι.

Η Ιωάννα ασχολήθηκε με τον ρομποτικό βραχίονα, η Λυδία με το Μax Βot και ο Δημήτρης με το αυτοκίνητο που ακολουθεί μία γραμμή. Η Ιωάννα ανέφερε ότι “ Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία. Ο χειρισμός ήταν λίγο δύσκολος στην αρχή όμως με τους δύο αισθητήρες IR το βρήκα πιο εύκολο. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον ότι ο χειρισμός  γίνεται με τους αισθητήρες και όχι με τον υπολογιστή.”

O Δημήτρης ανέφερε ότι “Μου άρεσε η συμμετοχή μας στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας  και ότι παρουσιάσαμε στο κοινό και το Max Bot. Η μουσική  μελωδία που ακουγόταν ήταν πιο γρήγορη όταν το φως ήταν περισσότερο Επίσης βάλαμε ήχο και γραφικά που εμφανιζόταν στην πλακέτα του Microbit. Το αυτοκινητάκι ακολουθούσε τη μαύρη γραμμή από τις δοκιμές είδαμε ότι έστριβε πιο γρήγορα σε λεία επιφάνεια”.

H Λυδία επισήμανε ότι “Μου άρεσαν όλες οι κατασκευές αλλά πιο πολύ ασχολήθηκα με το Max Bot. Το Max Bot με τον φακό άλλαζε ταχύτητα και πήγαινε πιο γρήγορα. Κουνούσε το κεφάλι δεξιά και αριστερά με έναν σερβοκινητήρα. Μόλις ο Δημήτρης πατούσε το κουμπί Β στο αυτοκινητάκι με τη γραμμή τότε το Max Bot εμφάνιζε ένα σχήμα check στην πλακέτα. Δηλαδή υπήρχε επικοινωνία με τη λειτουργία radio στις δύο κατασκευές”.

Ομάδα Ρομποτικής : “Μικροεξερευνητές”

Μαθητές της ΣΤ1 Τάξης, Σχολικό έτος 2023-2024

  1. Δημήτρης Κουρκούμπας
  2. Ιωάννα Παπαδημητρίου
  3. Λυδία Αντόν

Σύνδεσμοι για τα βίντεο 

  1. Βίντεο εδώ ή εδώ  από τη Δράση 1821 Μικρή επανάσταση στην εκπαίδευση-Τρίκαλα Μάρτιος 2024
  1. Βίντεο εδώ  ή εδώ  από τη συμμετοχή στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας -Απρίλιος 2024 Λάρισα

 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τριαντάρη Φωτεινή ΠΕ86

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30