mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Ενδοσχολικό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Θρησκεία και Επιστήμη"

thiskia

Στις 31 Μαρτίου 2016, στις 14:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου μια ιδιαίτερη εκδήλωση. Συγκεκριμένα, μαθητές από όλες τις τάξεις του Λυκείου μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Ελένη Γεωργούση (Θεολόγο- Φιλόλογο) διοργάνωσαν μια εκδήλωση που είχε τη μορφή ενός ενδοσχολικού μαθητικού συνεδρίου με θέμα «Θρησκεία και Επιστήμη». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διδακτική τεχνική, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να λάβουν πρωτοβουλίες, να αυτενεργήσουν, να εργαστούν ομαδικά, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή κατόπιν επιθυμίας των μαθητών είχε προσκληθεί και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος συνδυάζοντας την επιστήμη και τη θρησκεία στη ζωη του, δέχτηκε με χαρά να απαντήσει σε ερωτήσεις τους για τη σχέση θρησκείας και επιστήμης και δήλωσε ενθουσιασμένος από τον τρόπο οργάνωσης του συνεδρίου και τα αποτελέσματα των ερευνών των μαθητών.

Επιπλέον, συμμετείχαν η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου, διευθυντές και καθηγητές όμορων σχολείων, γονείς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Στέφανος Καπέλλας και ο παιδαγωγικός σύμβουλος του σχολείου μας και παράλληλα σύμβουλος Θεολόγων κ. Άγγελος Βαλλιανάτος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 16:30 μ.μ. και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις απολαμβάνοντας παράλληλα τα αλμυρά και γλυκά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου.

Η ερευνητική εργασία του συνεδρίου βρίσκεται στον σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/1AvI74ZvcyU0KAo8G-_OuFk7W5O-ISW5F/view?usp=sharing

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30