mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Ελάτε να γίνουμε συνοδοιπόροι στο ταξίδι γνωριμίας μας με θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας - 3o Γυμνάσιο Κομοτηνής

vg2

Προβολή εικονικής έκθεσης   ‘’Ελάτε να γίνουμε συνοδοιπόροι στο ταξίδι γνωριμίας μας με θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.’’

 Η εικονική  έκθεση εκπονήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος ’’Οδοιπορώντας στη φύση ανακαλύπτουμε θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας’’ και του εκπαιδευτικού προγράμματος  για το Παπίκιο όρος του Ν. Ροδόπης  :’’Το Αϊτόβουνο’’.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου  που συμμετείχαν στα παραπάνω προγράμματα   συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες  για τα μοναστήρια της Θράκης.

Επίσης με ιδιαίτερη χαρά  υποδέχτηκαν τη μουσειοσκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής για το Παπίκιο Όρος. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν -μέσα από μια διαφοροποιημένη διδασκαλία- την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους αναφορικά με την αξιόλογη μοναστική κοινότητα της βυζαντινής εποχής στον νομό Ροδόπης.  Μέσα από ιστορικές πηγές, παρουσιάσεις, χάρτες, παιχνίδια, αλλά και σύγχρονα διαδραστικά εκπαιδευτικά μέσα, τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους τόσο στο μάθημα των Θρησκευτικών όσο και στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς επίσης καλλιέργησαν τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή, την ποίηση και την καλλιτεχνική έκφραση.

Από τις 30 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής το σχολείο επισκέφτηκε το βυζαντινό μουσείο Μακρινίτσας,  τον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  ή Ευαγγελιστρίας που  αποτελεί σύμβολο, αρχιτεκτονικό κόσμημα αλλά και σημείο αναφοράς για την ιστορία της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Για περισσότερες πληροφορίες της δράσης  μπορείτε να δείτε  εδώ  τους συνδέσμους του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής για το πρόγραμμα «Το Αιτόβουνο» Και για το πρόγραμμα «Οδοιπορώντας στη φύση ανακαλύπτουμε θρησκευτικά μνημεία» δείτε  φωτογραφίες από την εκδρομή εδώ

Υπέυθυνη εκπαιδευτικός:  Ελισσάβετ Κουτσογιάννη

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31