mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Προστατέψτε το Δάσος - 156o Νηπιαγωγείο Αθηνών

PROTECT THE FORESTΜε την ολοκλήρωση των εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο «Προστατέψτε το Δάσος» του θεματικού κύκλου «Φροντίζω το Περιβάλλον», αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια αφίσα με απλές συμβουλές πρόληψης και προστασίας του δάσους.

Επαναχρησιμοποιώντας ένα παλιό χαρτόκουτο κατασκευάστηκε ένα δέντρο, το οποίο φιλοτέχνησαν τα παιδιά. Στη συνέχεια μέσω συζήτησης και αναστοχασμού πάνω στις προηγούμενες διερευνήσεις του θέματος, ειπώθηκαν στην ολομέλεια, καταγράφηκαν και ηχογραφήθηκαν οι συμβουλές των μαθητών και μαθητριών σχετικά με την προστασία του δάσους. Με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκαν εικόνες που ανταποκρινόταν στις προτάσεις τους, τις οποίες στη συνέχεια κλήθηκαν να αντιστοιχίσουν και να κολλήσουν πάνω στην αφίσα.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης, δόθηκαν οι φωνές  στην αφίσα και αυτή  μετατράπηκε σε διαδραστική, μέσω προγραμματισμού στο scratch και ειδικού εκπαιδευτικού κιτ. Αρχικά παρουσιάστηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες το κύκλωμα μετατροπής και ενθαρρύνθηκαν να πουν την άποψή τους σχετικά με τη μορφή  και τη χρήση του. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός εξήγησε με απλά λόγια την λειτουργία του και επιχειρήθηκε η σύνδεση του κυκλώματος στον υπολογιστή και σε ένα αυτοσχέδιο χαρτόνι ελέγχου  Μέσω ειδικής εφαρμογής στο scratch  πραγματοποιήθηκαν πειράματα που αφορούσαν την αγωγιμότητα διάφορων υλικών.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων του θεματικού κύκλου "Φροντίζω το Περιβάλλον" και συμμετέχει στον εγκεκριμένο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools 2024 για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους στην κατηγορία "Ζωή στη Στεριά".
 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους ακόλουθους συνδέσμους:
 
 
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κασσάρα Ελένη
Tags:

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30