mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Four Seasons Smart City-ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ (ΣΤ' τάξη)

IMG E6080 2Η Four Seasons Smart City είναι η πόλη του μέλλοντος, όπου όλα τα οδικά δίκτυα θα γίνουν υπόγεια και τα μέσα μεταφοράς θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους χωρίς την εκπομπή ρύπων. Έτσι η πόλη μας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκο, ένα smart city park.

Μέσω καινοτόμων και σύγχρονων υποδομών θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της άρδευσης και ενέργειας που χρειάζεται, αντισταθμίζοντας σιγά σιγά το υπάρχον ανθρακικό αποτύπωμα.

Η ιδέα βασίστηκε στην ίδια τη φύση. Έτσι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα φυσικά φαινόμενα κάθε εποχής του χρόνου για την παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον.

Αυτοματισμός 1 LegoWEDO 2.0:

Την εποχή του φθινοπώρου, συλλέγουμε βρόχινο νερό σε μία τεχνητή λίμνη και με τη βοήθεια του αισθητήρα απόστασης της στάθμης του νερού ενεργοποιείται ο νερόμυλος, ο οποίος παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Το νερό ανακυκλώνεται, αλλά χρησιμοποιείται και για την ελεγχόμενη άρδευση του πάρκου.

Αυτοματισμός 2:

Με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ο Αυτοματισμός 1 ενεργοποιείται το τελεφερίκ που κινείται μέσα στην πόλη μας και με την χρήση web cameras, αναγνωρίζει τα αξιοθέατα από τα οποία περνάει και ενημερώνει τους επιβάτες για την ιστορία τους και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Αυτοματισμός 3:

Άνοιξη, εποχή που όλοι αναζητούμε τις ομορφιές της φύσης για περπάτημα, παιχνίδι και άθληση. Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Κάθε όργανο γυμναστική παράγει ηλεκτρική ενέργεια με την κίνηση του.

 Αυτοματισμός 4 με MICROBIT:

Το καλοκαίρι, όλοι οι πολίτες αξίζουν ένα δροσερό σπίτι αντιμετωπίζοντας τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Με την χρήση microbit μετράμε την θερμοκρασία του πρότυπου έξυπνου κτιρίου, ενεργοποιώντας το SmartAirCoolRobot  για την ψύξη, διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή. Η ενέργεια για την ενεργοποίηση του έξυπνου συστήματος ψύξης συλλέγεται από τα ηλιακά πάνελ που σκεπάζουν το κτίριο και μετατρέπεται σε ηλεκτρική.

Μπορείτε να δείτε εδώ  το σχετικό βίντεο και εδώ το σχετικό αρχείο. 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Στασινού Κωνσταντίνα, Δασκάλα Πληροφορικής 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31