mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

«Προστατεύω το περιβάλλον! Αλλαγή συνηθειών στη χρήση πόρων και ενέργειας» - 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Green Energy Flyer

  Στο 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης τη φετινή σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα, «Προστατεύω το περιβάλλον. Αλλαγή   συνηθειών στη χρήση πόρων και ενέργειας».

  Στην πρώτη φάση τους προγράμματος, οι μαθητές/τριες, πραγματοποίησαν εργαστηριακές ασκήσεις με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές   ενέργειας    (Α.Π.Ε.).

  Οι μαθητές/τριες αφότου εξοικειώθηκαν με τη χρήση οργάνων μέτρησης και εξαρτημάτων, χρησιμοποίησαν ηλιακά πάνελ, εντοπίζοντας τα      οφέλη και τις δυνατότητές τους. Τους δόθηκε η δυνατότητα να μετρήσουν πηγές ενέργειας και να συγκρίνουν πλεονεκτήματα και          μειονεκτήματα.   Πήραν μετρήσεις χρησιμοποιώντας διάφορες διατάξεις, τόσο σε εσωτερικό χώρο, όσο και στην αυλή του σχολείου.

  Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, οι μαθητές/τριες, κατασκεύασαν με απλά υλικά, οχήματα και οργάνωσαν αγώνες ταχύτητας με     αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν κάνοντας χρήση αιολικής ενέργειας.

  Ο κάθε μαθητής/τρια εξοικειώθηκε με τον τρόπο χρήσης της αιολικής ενέργειας και εν συνεχεία κατασκεύασε με απλά υλικά το όχημά του.       Χρησιμοποιήθηκε χαρτόνι, μπαλόνι, καλαμάκια, ξυλάκια για σουβλάκια, πλαστικά καπάκια και κόλλες. Κατόπιν, τα οχήματα βάφτηκαν   σύμφωνα   με τις προτιμήσεις των μαθητών. Στην αυλή του σχολείου έγινε ένας διαγωνισμός ανάμεσα τους, για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που κινείται με αιολική ενέργεια.

Επιπλέον, οι μαθητές, τον μήνα Μάιο, πήραν μέρος σε εκδήλωση του κέντρου πολιτισμού της Ξάνθης όπου και διαφήμισαν το πρόγραμμά τους.

Η δράση είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς έθετε τους μαθητές σε διαδικασία συνεργασίας, παιχνιδιού και προσαρμογής σε σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και δημιουργίας. Επιπροσθέτως, έγιναν γνώστες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πειραματίστηκαν με κατασκευές σχετικές με την αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:  Κούλαλης Ηλίας, Χαβατζανίδου Κυριακή

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30