mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Αιολικό χωριό-3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας

AIOLIKOΣτο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, ομάδα δώδεκα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας κατασκεύασε ένα εικονικό "αιολικό" χωριό, το οποίο αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες οι οποίες φέρουν συνολικά έξι μοτέρ DC , 12 volt το καθένα. Aυτά με τη σειρά τους και με τη δύναμη του αέρα, παράγουν τάση 5 volt, ικανή να τροφοδοτήσει τον δημοτικό φωτισμό του χωριού.

Υλικά

Τα υλικά της μακέτας είναι εξηλασμένη πολυστερίνη για τα επίπεδα- βουνά-σπιτάκια, μοτέρ DC 12 Volt, πλαστικοί έλικες, κυλινδρικά ξύλα , χαρτόνια, καλώδια, λαμπάκια μπογιές.

Τρόπος εργασίας

Πριν από κάθε κατασκευή προηγείται πάντα σχεδιασμός σε χαρτί μιλιμιτρέ, συλλογή υλικών και χωρισμός των μαθητών σε υποομάδες .Μία υποομάδα ανέλαβε να φτιάξει τα βουνά με διάφορα οικοδομικά υλικά, όπως εξηλασμένη πολυστερίνη ( χρησιμοποιείται στις θερμομονώσεις κτιρίων), άλλες υποομάδες έφτιαξαν τις ανεμογεννήτριες ,μία άλλη τα σπιτάκια κ.ο.κ. Πάντα ακολουθούσε συζήτηση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προέκυπταν μαζί με την εκπαιδευτικό, η οποία είχε τον συντονιστικό ρόλο. Το μάθημα της Τεχνολογίας είναι ένα χαρακτηριστικό εκπαιδευτικό διαθεματικό αντικείμενο και συνδέεται με όλες τις διαστάσεις της καθημερινής ζωής. Σε αυτό το project χρησιμοποιήθηκαν γνώσεις από την Μηχανική,  τον Σχεδιασμό αντικειμένων και τη Φυσική- Ηλεκτρολογία.

Περισσότερες δράσεις και κατασκευές , από το μάθημα της Τεχνολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/ZO3QKCI6sy8

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαριλένα Λάσκου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31