mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics»

Εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε  μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Γενικής και Ειδικής Αγωγής της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών σε θέματα προαγωγής του αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού ιδεώδους. Παράλληλα βασικό στόχο αποτελεί και η αλλαγή της στάσης ζωής των μαθητών/τριών με άξονες την Παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ταυτόχρονα με το βιωματικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, προσφέρεται στους/στις μαθητές/μαθήτριες η ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του προγράμματος μέσα στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας και παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικό Οργανισμό  Καταπολέμησης Ντόπινγκ) οι μαθητές/τριες θα ενημερωθούν για τις βλαβερές συνέπειες που έχουν οι χημικές ουσίες για την υγεία τους και ότι πρέπει να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι με τις δικές τους δυνάμεις, μέσα από την προσπάθεια και την προπόνηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία, μέσω του συστήματος αυτόματης ξενάγησης που διαθέτει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Καλλιμάρμαρο, να γνωρίσουν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου και, παράλληλα, να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα αθλήματα του στίβου, του βόλεϊ και του μπάσκετ». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις και η δεύτερη στις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που διεξάγεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του στίβου. Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό» που διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του βόλεϊ και του μπάσκετ.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ποικίλες διασυνδέσεις με τα Προγράμματα Σπουδών του Δημοτικού καθώς συμβάλλει στον εμπλουτισμό και στην εξέλιξη των διδακτικών τους στόχων. Οι μαθητές/τριες έρχονται σε άμεση επαφή με ένα πλούσιο, εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου και εμπλουτίζουν τις πληροφορίες τις οποίες έχουν διδαχθεί στην τάξη. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αφορούν σε γνώσεις, αθλητικές και κοινωνικές δεξιότητες, αξίες, στάσεις και συμπεριφορές. Η εκπαιδευτική προσέγγιση γίνεται έξω από τη σχολική αίθουσα και ενισχύει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων όπως πολιτισμός, αθλητισμός, σωματική κίνηση κ.ά. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30