mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Our Digital Atelier: From Afterimage to Gymnastics Animation–1ο Γυμνάσιο Αυλώνα

OUR DIGITAL ATELIER1

Στα πλαίσια του θεματικού κύκλου «Δημιουργώ και Καινοτομώ» (STEM) των εργαστηρίων δεξιοτήτων, οι μαθητές της Α τάξης του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα συμμετείχαν το σχολικό έτος 2021-2022 στο εργαστήριο: «Κινηματογραφική Αγωγή- Δημιουργώντας τη δική μας ταινία», στο οποίο έμαθαν για τα επαγγέλματα πίσω από την κάμερα, την ψηφιακή αφήγηση, το 2d animation και την τεχνική stop- motion.

Αφορμή για το συγκεκριμένο εργαστήριο, στάθηκε η συνεργασία του σχολείου με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός» και το υλοποιούμενο από αυτό Erasmus+ project «STEAMulate your school», στόχος του οποίου ήταν η υποστήριξη μαθητών της β/θμιας πάνω στην εκπαίδευση σε δεξιότητες που προωθούν τη διεπιστημονική συνεργασία στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών σε συνδυασμό με τις γνώσεις πληροφορικής και τον ψηφιακό αλφαβητισμό.

Δημιουργία αυτού του εργαστηρίου ήταν το ψηφιακό βιβλίο «Our digital Atelier: From Afterimage to Gymnastics Animation” (το οποίο είναι στα αγγλικά) και περιέχει το πολυμεσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε (βίντεο, φύλλα εργασίας κτλ) σε κάθε μια από τις 10 συναντήσεις που έλαβαν χώρα στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου, καθώς και έργα των μαθητών -ατομικά(animation) και ομαδικά (video με την τεχνική stop motion).

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο εργαστήριο συμμετείχε και μια ομάδα μαθητών προσφύγων με την υποστήριξη της εκπ/κου του τμήματος υποδοχής.

Στα περιεχόμενα του βιβλίου θα βρείτε και το video από το τμήμα υποδοχής προσφύγων (υπεύθυνη εκπ/κος κ. Μαρίας Κουλουρίδη) σύνδεσμος: https://drive.google.com/file/d/1B94D7wV1oYgzFsqw5Yyg9KaSkRDOQKmx/view?usp=sharing), όπως και τους συνδέσμους όλων των άλλων βίντεο.

Ενδεικτικά από τα άλλα βίντεο δίνεται ο σύνδεσμος  https://drive.google.com/file/d/14HPTKMfM8__H30WAW5sSK9VbAY48S3wt/view?usp=sharing).

Ο σύνδεσμος του ψηφιακού βιβλίου είναι: https://read.bookcreator.com/laGqJwolx4Wbcd8wdK2rBnuMNsW2/Qv3iqLtAQmi2BknU-zIwGA

Υπεύθυνοι καθηγητές των εργαστηρίων :  Ξεναρίου Καλλιόπη, Μαθηματικός, Πετρογιάννης Κων/νος, Γυμναστής

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31