mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

A teenagers' folk museum-1ο Γυμνάσιο Αυλώνα

amusement2

A Teenagers’ “Folk” Museum! Ή Τι να ήθελαν να διαφυλάξουν από τη ζωή τους οι έφηβοι του σήμερα για να το δουν οι έφηβοι του αύριο;

8 μικρές ψηφιακές προσωπικές αφηγήσεις («Μy favorite Belongings»), τις διατροφικές τους συνήθειες ανά χώρα αλλά κι αυτές που μοιράζονται όταν συναντιούνται καθώς και μια σχετική έρευνα. Επίσης τις σκέψεις τους για τα επαγγέλματα. Τι τους είπε το χτες; Τι ζουν στο σήμερα; Πως φαντάζονται το αύριο και πως το αναπαριστούν; Μια ιστοσελίδα σαν παιχνίδι, γεμάτη βίντεο, εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα.

Αυτή ήταν και η ιδέα πίσω από το ψηφιακό υλικό που δημιούργησαν τα παιδιά της ομάδας Erasmus του 1ου Γυμνασίου Αυλώνα και ανάρτησαν στην «ελληνική αίθουσα» του Ψηφιακού Μουσείου Εφηβείας που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 : “AMUSE(U)ment. Eu.-Youth thinking about their recent cultural heritage”.

Στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σχολ.έτος 2021-2022 μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με 3 νέες κινητικότητες (Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία) και μια φιλοξενία, το 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα συμμετείχε μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία - τρία λύκεια και ένα γυμνάσιο - από την Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δημιουργία μουσείων σε ψηφιακή μορφή για τα επαγγέλματα, την τεχνολογία, τη μετανάστευση και την καθημερινή ζωή των σύγχρονων εφήβων. Το κάθε σχολείο δημιούργησε στο πλαίσιο του προγράμματος τη δική του ενότητα για το ψηφιακό μουσείο και η Αυστρία δημιούργησε το Ψηφιακό Μουσείο Εφηβείας, έναν ιστότοπο στον οποίο συμπεριέλαβε τις ψηφιακές δημιουργίες όλων των χωρών.

Ο σύνδεσμος της Ψηφιακού Μουσείου όλων των χωρών είναι:

https://amuse-u-ment.htlwrn.ac.at/

Ο σύνδεσμος της «Ελληνικής Αίθουσας»:

https://amuse-u-ment.htlwrn.ac.at/index.php/greek-museum/

Η δράση αυτή πιστεύουμε ότι είχε πολλαπλά οφέλη για το σχολείο μας , γιατί : α)ανοίξαμε δίαυλους διαπολιτισμικής επικοινωνίας με σχολεία του εξωτερικού, καλλιεργώντας πολλαπλές κοινωνικές δεξιότητες, β)ήρθαμε σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και γενικότερα τον πολιτισμό και την κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και γ) συνεργαστήκαμε πάνω σε νέα ψηφιακά εργαλεία.

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Τσενέ Νάντια, Κέκη Άννυ, Ξεναρίου Καλλιόπη

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30