mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου Καρδίτσας-1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

1

Κατόπιν πρόσκλησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που αφορούσε επικοινωνιακή ενέργεια με τη μορφή εκπαιδευτικού προγράμματος-διαγωνιστική διαδικασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας το 2020 αποδέχτηκε και συμμετείχε στην ενέργεια «At the School of Open Cohesion (ASOC).

Σκοπός ήταν η γνωριμία και η καλλιέργεια ενδιαφέροντος των νέων για τα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία μέσω της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ανοιχτών δεδομένων και τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας. Βασίστηκε στο ιταλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα A Scuola di Open Coesione (www.ascuoladiopencoesione.it), το οποίο αναπτύχθηκε ως μέρος της εφαρμογής ενός εθνικού προγράμματος στην Ιταλία με θέμα την πολιτική συνοχής της ΕΕ.

Η ομάδα εργασίας αποτελούνταν από 9 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας. Σε κάθε μαθητή ή ομάδα μαθητών ανατέθηκε ένας ρόλος. Κατόπιν περιήγησης στα δεδομένα (δευτερογενή) του www.ΑΝΑΠΤΥΞΗ.gov.gr (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) οι μαθητές διαπίστωσαν ότι, το πιο σημαντικό κατασκευαστικό έργο στην πόλη μας ήταν το έργο που επέλεξαν. Διότι, η Καρδίτσα θεωρείται βιώσιμη πόλη, άρα οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με τρόπους φιλικούς στο περιβάλλον, που δεν θα επιβαρύνουν τους δρόμους με ρύπανση και θόρυβο. Ακόμη, η χρήση του ποδηλατοδρόμου συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πόλη θα είναι πιο φιλική, με ανθρώπινη ταυτότητα όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και για τους επισκέπτες της!

Οι μαθητές, μέσω του γραφήματος-εικόνα της Ελλάδας κατατμημένη σε περιφέρειες, σταδιακά επικεντρώθηκαν στο Νομό Καρδίτσας και στην πόλη μας. Μελέτησαν την ανάλυση γραφημάτων και με κριτήριο αναζήτησης την Αστική Αναγέννηση-Περιβάλλον οδηγήθηκαν στο έργο με τίτλο: Περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου Καρδίτσας. Ανέλυσαν την καρτέλα έργου με τα χαρακτηριστικά της.

Υλικό που δημιουργήθηκε: λογότυπο ομάδας, infographic, infogram, ASOC WALL

https://infogram.com/grafhma-1hmr6gzmpd8o2nl?live

https://infogram.com/infogram2-1h1749mmxrvl6zj?live

Βίντεο παρουσίασης: https://youtu.be/5vQ5vGodNfE

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Θεοδωράκη, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30