mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Ενδοδαπέδια φωταγώγηση οριολωρίδων – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας διαχωρισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED-1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

ΕΜΠ Το 2020, το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή του ΕΜΠ με θέμα: Ενδοδαπέδια φωταγώγηση οριολωρίδων ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας διαχωρισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED, τα οποία  να  ρευματοδοτούνται από φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετημένο στους φανοστάτες του ποδηλατόδρομου ή να είναι ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα.

Οι 6 μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού διαπίστωσαν πως είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός ασφαλούς και αναβαθμισμένου περιβάλλοντος  για τους ποδηλάτες, διότι συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, στην ταυτότητα και στη φυσιογνωμία της πόλης. Η ύπαρξη ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για το ποδήλατο στους δρόμους της γειτονιάς, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους κάνει την πόλη φιλική προς τους κατοίκους της με ανθρώπινη ταυτότητα όχι μόνο σ΄ αυτούς, αλλά και στους επισκέπτες της!

Η χρήση των  ποδηλατοδρόμων είναι απόλυτα συμβατή με τις πολιτικές αστικών αναπλάσεων και αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο της στρατηγικής για μια βιώσιμη πόλη , όπως είναι η Καρδίτσα.

Βίντεο παρουσίασης:

ΣΧΟΛΕΙΑ: Ενδοδαπέδια φωταγώγηση οριολωρίδων – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας ... - YouTube

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Θεοδωράκη, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας και  1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30