Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης στοχεύει στην καλύτερη κατανόηση των μαθηματικών και στη διαδικασία της ανακύκλωσης- 3D-ReMath-2ο ΔΣ Χίου

3D MATH 2

Η τρισδιάστατη εκτύπωση στην υπηρεσία των μαθηματικών και στη βελτίωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Αυτό είναι το Erasmus+ πρόγραμμα που συμμετέχει το σχολείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μαζί με σχολεία από την Ιταλία και την Πορτογαλία. Συντονιστής σ’ αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα είναι το Εργαστήριο Ποιοτικής Ανάλυσης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε ένα «Νέο Κόσμο». Ένα «κόσμο» που λείπει ο φόβος για τα μαθηματικά, καλλιεργεί θετική στάση απέναντι στην ανακύκλωση και στην επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού και άλλων υλικών και δίνει στα παιδιά την ικανοποίηση να φτιάξουν αντικείμενα μόνα τους.

Το 3D-ReMath είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη φιλοσοφία του STEAM.

Οι μαθητές : Αναρωτιούνται ,Πειραματίζονται, Ερευνούν σαν επιστήμονες (Sience) Προγραμματίζουν (Coding) μηχανές σαν επιστήμονες πληροφορικής (Technology.) Σχεδιάζουν και εκτυπώνουν αντικείμενα σαν μηχανικοί (Engineering).  Δημιουργούν, παίζουν ρόλους, αξιοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά σαν καλλιτέχνες (Art) Μετρούν, υπολογίζουν, μετατρέπουν κλίμακες, ταξινομούν σαν μαθηματικοί ( Math).

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος 3D-ReMath θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα. http://3dremath.aegean.gr/

Στη σελίδα στο face book θα βρείτε τις δράσεις. https:// www.facebook.com/profile.php?id=100057453219091

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Βαρλά Σοφία, Μπουγδάνου Ελένη, Μαθιούδη Αγγελική, Καλαγκιά Ελένη, Πογκοσιάν Σοφία, Κασαμπά Ιωάννα

Δ/νση-Συντονισμός: Πολίνα Τέττερη

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: