mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

"Escape game" - 1ο Νηπιαγωγείο Λητής Θεσ/νίκης - rESCue possible etwinning project

belgium

Ένα σενάριο επηρεασμένο από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώσαμε φέτος λόγω της πανδημίας γεννήθηκε και υλοποιήθηκε ως ευρωπαϊκό etwinning project με τίτλο “rESCue possible!”:

Στην εποχή της πανδημίας της COVID-19 όλοι ελπίζουν στην ανακάλυψη ενός εμβολίου… Το εμβόλιο παρασκευάζεται στην Ευρώπη, όμως… εξαφανίζεται! Κάποιος το έχει κλέψει… Ο Dr Sirius, ένας επιστήμονας διεθνούς φήμης, επικοινωνεί μαζί με τους μαθητές για να ζητήσει τη βοήθειά τους προκειμένου να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του εμβολίου.

Ένα ταξίδι ξεκινά στις χώρες της Ευρώπης, όπου θα καθοδηγηθούν μέσω γρίφων που θα πρέπει να λύσουν και αποστολών που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας, για να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου και την εύρεση του εμβολίου!

Η περιπέτειά τους ξεκινά με τον Dr Sirius να τους στέλνει τα πρώτα στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στη κρυψώνα του κλέφτη...

... και στη συνέχεια τους αντέμειψε για την προσπάθειά τους με κομμάτια ενός αλγόριθμου, τον οποίο ακολούθησαν με το επιδαπέδιο ρομποτάκι μας (beebot) και τους οδήγησε στο Βέλγιο!

Στη συνέχεια και αφού κατάφεραν να βρουν τον 3ψήφιο μυστικό συνδυασμό και να ανοίξουν ένα κουτί που τους είχε στείλει ο Dr Sirius, κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν 6 αποστολές σχετικές με τους άξονες του STEM:

Μόλις τα κατάφεραν και ήταν έτοιμοι να εντοπίσουν τον κλέφτη, έλαβαν ένα νέο μήνυμα από τον Dr Sirius, που τους πληροφορούσε ότι ο κλέφτης κατάφερε να διαφύγει σε άλλη χώρα και τους έστειλε κάποια νέα στοιχεία που άφησε πίσω του…

Ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε μέχρι την επόμενη χώρα και μετά κι άλλο… κι άλλο….

Έπειτα από μια περιήγηση σε 12 ευρωπαϊκές χώρες συλλέγοντας και συνδυάζοντας στοιχεία και υλοποιώντας STEM αποστολές, καταφέραν επιτέλους να τον εντοπίσουν και να βοηθήσουν στη σύλληψή του!

Τελικά, η αποστολή τους εξετελέσθη! Τώρα πια το εμβόλιο βρίσκεται στα χέρια της επιστημονικής κοινότητας και ο κλέφτης στη φυλακή!

Τα κατάφεραν!!!!

(Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νίκα Σοφία)

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Δείτε το βίντεο εδώ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28