mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

«Η σοκολάτα… αλλιώς!» - 1ο Νηπιαγωγείο Λητής Θεσ/νίκης - Junior STEM Kitchen Lab etwinning project

sololata

Μέσα από το συγκεκριμένο project έγινε μια προσπάθεια να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη μεθοδολογία και τις αρχές του STEM με απόλυτα βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Τα παιδιά εργάστηκαν σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες και μέσα από καταιγισμό ιδεών, εξερευνήσεις και διαδικασίες επίλυσης προβλήματος κατόρθωσαν να ανακαλύψουν με τον πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά αξιοποιώντας στο έπακρο τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη. Η κεντρική ιδέα του project ήταν η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό «δημιουργικής μαγειρικής» με υλικά που συναντούμε σε μια κουζίνα και αντικείμενο της δικής μας ενασχόλησής μας ήταν η σοκολάτα! Οι μαθητές πραγματοποίησαν λοιπόν, μια σειρά δοκιμασιών σε σχέση με:

  • τις Φυσικές Επιστήμες (τήξη-πήξη: δώσαμε νέο σχήμα σε μια πλάκα σοκολάτας, αναγνωρίσαμε το ρόλο της θερμοκρασίας κατά την παρασκευή ροφήματος σοκολάτας, συγκρίναμε το χρόνο τήξης διαφορετικών ειδών σοκολάτας)
  • την Τεχνολογία (ανταλλάξαμε μηνύματα μέσω ενός μυστικού σοκολατένιου κώδικα, παίξαμε παιχνίδια προγραμματισμού και ρομποτικής με τη βοήθεια του beebot)
  • την Μηχανική (παίξαμε Jenga με μπάρες σοκολάτας, δημιουργήσαμε έναν σοκολατένιο κύβο από λιωμένη σοκολάτα και «φιλοτεχνήσαμε» σοκολατένια τριαντάφυλλα)
  • τα Μαθηματικά (παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας με τα κλάσματα, τρίλιζα με σοκολατάκια, παιχνίδι «ανέγερσης» σοκολατένιου πύργου με ζάρι).

Επιπλέον, παρατήρησαν, γεύτηκαν, μέτρησαν, έκαναν συγκρίσεις, έπαιξαν Sudoku, ζωγράφισαν με σοκολάτα και…. Μαγείρεψαν αγαπημένες σοκολατένιες συνταγές!

Και, φυσικά, λάτρεψαν το STEM!

(Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νίκα Σοφία)

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Για να δείτε τα βίντεο πατήστε εδώ  και εδώ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30