''EarSaver-1GT”, Τεντωτήρας μάσκας-1ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Ear Saver 1GT a

Στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης το σχολικό έτος 2020-21  η ομάδα των μαθητών/τριών “EarSaver-1GT” ασχολήθηκε  με την 3d σχεδίαση και εκτύπωση ενός πρωτότυπου τεντωτήρα μάσκας. Ο τεντωτήρας μάσκας είναι ένα εξάρτημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο άνετη την πολύωρη χρήση των προστατευτικών μασκών κατά της covid-19.

Η ομάδα  “EarSaver-1GT”,  ερεύνησε, σχεδίασε, πειραματίστηκε και τελικά δημιούργησε μέσω τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης τον δικό της τεντωτήρα μάσκας. Με το σχέδιο της διακρίθηκε στη δεύτερη θέση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ST3dM21 που διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα ST3dM του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Δέκα πρωτότυπους τεντωτήρες, η ομάδα  “EarSaver-1GT”, τρισδιάστατα εκτύπωσε και προσέφερε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης  ως ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά και το έργο τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη δράση της ομάδας στην ιστοσελίδα: http://earsaver-1gt.weebly.com/

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Φωτεινή Βλαχοκυριάκου