mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Web TV - Γυμνάσιο Λεπενούς

LEPENOSΗ Web Tv του Γυμνασίου Λεπενούς

Η Web Tv του Γυμνασίου Λεπενούς, η πρώτη σχολική διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα, αποτελεί μια καινοτομία που εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2011 στο Γυμνάσιο Λεπενούς. Αναπόσπαστο πλέον κομμάτι του αναγνωρισμένου με πανελλήνια βραβεία ιστοτόπου του σχολείου  www.gymlep.gr, δίνει τη δυνατότητα στους  μαθητές/τριες να παρουσιάσουν δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας υπό τη  μορφή διαδικτυακών ειδησεογραφικών δελτίων ανά τετράμηνο. Η δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Πολιτιστικών και Αγωγής Σταδιοδρομίας) ή και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (συνήθως της Γ’ Τάξης).

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην Web Tv ενημερώνονται για επαγγέλματα που σχετίζονται με την δημοσιογραφική - τηλεοπτική κάλυψη γεγονότων στον Παγκόσμιο Ιστό και καλλιεργούν σχετικές δεξιότητες. Επίσης καλλιεργούν δεξιότητες συνεργασίας, έκφρασης και επικοινωνίας.  Δημοσιοποιούν δράσεις, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πολυμεσικού ιστορικού αρχείου του σχολείου και στο άνοιγμά του στην κοινωνία. Μέσα από την Web Tv, γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών μπορούν να έχουν μια πληρέστερη εικόνα των δράσεων του σχολείου. Οποιοδήποτε μέλος της σχολικής κοινότητας (μαθητής/τρια, γονέας ή εκπαιδευτικός), μπορεί να ανατρέξει σε δελτία της Web Tv παρελθόντων ετών και να θυμηθεί το «πέρασμά» του από το Γυμνάσιο Λεπενούς. Ακόμα και μελλοντικά μέλη της σχολικής κοινότητας  μπορούν να έχουν μια πρώτη εικόνα του σχολείου πριν  την φυσική παρουσία τους σε αυτό.

Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα με τα δελτία της Web Tv:

https://gymlep.gr/media/webtv

Η διαδικασία δημιουργίας ενός δελτίου της Web Tv, κρύβει αρκετή δουλειά και όχι μόνο… Αφού γραφούν τα κείμενα και κατανεμηθούν οι ρόλοι σε κάθε έναν από τους συντελεστές, στήνεται το αυτοσχέδιο στούντιο με green screen, η κάμερα και ξεκινούν τα γυρίσματα. Την βιντεοσκόπηση της εκφώνησης των κειμένων, ακολουθεί η απαραίτητη επεξεργασία του βίντεο, προκειμένου να προχωρήσουμε στην δημοσίευση του δελτίου στο τέλος κάθε τετραμήνου. Αυτά που δεν εμφανίζονται στο τελικό βίντεο - δελτίο είναι πολλές φορές αποκαλυπτικά του ευχάριστου κλίματος που επικρατεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και του πόσο το απολαμβάνουν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα της Web Tv. Και η παρακάμερα της Web Tv είναι εκεί για να καταγράψει όλα αυτά τα ιδιαίτερα και αστεία στιγμιότυπα και να τα παρουσιάσει σε ένα βίντεο στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα με τις Σκηνές από τα Γυρίσματα της WebTv:

https://gymlep.gr/index.php/paracamera

Για τους μαθητές/τριες που φωτογραφίζονται ή και βιντεοσκοπούνται για τις ανάγκες της Web Tv έχει δοθεί έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους σε σχετική υπεύθυνη δήλωση. Σε αυτήν, το σχολείο δεσμεύεται ότι δεν θα θιχτούν προσωπικά δεδομένα, δηλαδή κάθε πληροφορία που αναφέρεται στον κηδεμόνα ή τον μαθητή/τρια, για παράδειγμα το όνομα, η διεύθυνση της οικίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας, οι επιδόσεις στο σχολείο κ.λ.π. σύμφωνα και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Ευθυμίου Νικόλαος ΠΕ 86.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31