mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Ιστορία της Σμίνθης - Ημερήσιο Γυμνάσιο Σμίνθης Ξάνθης

ΣΜΙΝΘΗΣτα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα παιδιά της Γ' Γυμνασίου έκαναν έρευνα και  δημιούργησαν κάποια βίντεο με κείμενα, εικόνες και ήχο με θέμα το παρελθόν της περιοχής της Σμίνθης του Νομού Ξάνθης.

 Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερεις ομάδες ασχολήθηκαν με την εξής θεματολογία:
 
1. Τα μαγειρικά σκεύη των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής στην Σμίνθη
2. Παραδοσιακές Φορεσιές των Πομάκων της ορεινής Ξάνθης
3. Εργαλεία και αγγεία που χρησιμοποιούσαν οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης
4. Ο Παλιός Αργαλειός
 
Οι παραπάνω εργασίες-βίντεο αναρτήθηκαν στο κανάλι του YouTube του Γυμνασίου Σμίνθης. Επίσης,  το υλικό συνδέθηκε με links σε QR Codes τα οποία τοποθετήθηκαν στα αντίστοιχα εκθέματα τα οποία στεγάζονται στο λαογραφικό μουσείο, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Σμίνθης. Εκεί μπορούν οι επισκέπτες να σαρώσουν τα QR Codes με το κινητό τους τηλέφωνο και να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο βίντεο, λαμβάνοντας έτσι περισσότερη πληροφόρηση για τα εκθέματα που βλέπουν μπροστά τους.
 
Τέλος, έχει προγραμματιστεί να γίνει παρουσίαση των εργασιών από τους μαθητές κατά την τελετή-γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ' Γυμνασίου, παρουσία της Διευθύντριας, του Συλλόγου Διδασκόντων, των Γονέων και των Συμμαθητών τους η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εξετάσεων.
 
Παρακάτω θα βρείτε τους σχετικούς συνδέσμους των βίντεο από το επίσημο κανάλι του σχολείου στο YouTube:
 
 
 
 
 
Υπεύθυνοι Δράσης: Μπατσιούδης Γιάννης, ληροφορικός ΠΕ86,  Ζηνοβία Ματσούδη, Διευθύντρια του Ημερήσιου Γυμνασίου Σμίνθης,  Ξάνθη
 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30