mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Escape Games- Συλλογές Wakelet- από το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού

European Language Day 2023 3ο Γυμν. ΥμηττούΟι γλωσσικές δεξιότητες αποτελούν αναγκαιότητα και δικαίωμα για όλους

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών.
Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη, με ποικίλες εκδηλώσεις.
Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε.

Το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού  συμμετέχοντας σταθερά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών πραγματοποίησε δράσεις, την εβδομάδα 25-29 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των μαθημάτων των Αγγλικών, των Γερμανικών και της Πληροφορικής.
Πρώτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον γλωσσικό και πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης, ασχολήθηκαν με  γλωσσικά παιχνίδια, έλυσαν  γρίφους και σταυρόλεξα, από τo επίσημο υλικό του ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (ΕΗΓ).

Στη συνέχεια,

  • Σχεδίαασαν και δημιούργησαν ένα escape Game  με Quizzes για θέματα σχετικά με τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία, και ερωτήσεις  με τις οποίες οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν την ευρωπαϊκή γλώσσα, όταν για παράδειγμα,  αφού παρακολουθήσουν κάποια Videos, πρέπει να βρουν τη γλώσσα του τραγουδιού.
  • Σχεδίασαν και δημιούργησαν  ένα escape Game στα Αγγλικά   για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Ευρώπης για την ημέρα.
  • Εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν αφίσες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Ανέβασαν τις αφίσες τους  και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ημέρα σε μια Συλλογή – Wakelet. 

Το escape Game στα ελληνικά μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το escape Game στα αγγλικά μπορείτε να το δείτε   εδώ.

Τη Συλλογή – Wakelet,   με τις εργασίες- αφίσες των μαθητών και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ημέρα, μπορείτε να τη δείτε  εδώ.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κατσικώστα Βασιλική ΠΕ86, Βρεττού Νικολέτα ΠΕ06, Μανωλά Μαρίνα ΠΕ07

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30