mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων γιορτάζει το 2023 - Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

sxoleia gia zei

Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923-2023)· μιας σταθερής αξίας για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας. Και με αυτή την αφορμή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2023 ως «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου της και ιδανική ευκαιρία να ανατρέξουμε για ακόμα μία φορά στις σελίδες των βιβλίων της και να θυμηθούμε ξανά τους αγαπημένους ήρωές της, αλλά και να τους συστήσουμε σε νέους αναγνώστες.

Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, οι σχολικές μονάδες της χώρας μας ανέλαβαν ενεργό δράση και γιόρτασαν καθεμιά με τον δικό της τρόπο. Ήρθε η ώρα να τις γνωρίσετε και –γιατί όχι;– αν είστε εκπαιδευτικός να πάρετε έμπνευση ώστε να εμπλέξετε και τους δικούς σας μαθητές σε μια παρόμοια δημιουργική διαδικασία.

Μια ομάδα μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων αναγνωρίζοντας ότι η ιέρεια της παιδικής μας λογοτεχνίας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού μας, αποφάσισε να κάνει έναν «περίπατο» στο έργο της Άλκης Ζέη, για να γνωρίσει καλύτερα τόσο την συγγραφέα όσο και τον άνθρωπο Άλκη Ζέη. Διάβασαν βιβλία της, σχετικά άρθρα, περιηγήθηκαν στο διαδίκτυο και με εργαλεία τη  φαντασία, το μεράκι και την τεχνολογία, δημιούργησαν ψηφιακά έργα (ψηφιακά παιχνίδια γνώσεων, κρυπτόλεξο, κρεμάλα, ψηφιακή και διαδραστική παρουσίαση των βιβλίων της), ζωγράφισαν εξώφυλλα για τα βιβλία της και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες.

Η εργασία των μαθητών/τριών βρίσκεται:

https://www.canva.com/design/DAFhxkdU2kE/RxO8rXZ8u6HWl8Qje2MsGA/edit?utm_content=DAFhxkdU2kE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Με αφορμή το 2023 - Λογοτεχνικό έτος Άλκης Ζέη η σημαντική  προσπάθεια των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων αναγνώρισε ο εκδοτικός οίκος “ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ”, ο οποίος φιλοξενεί τη  δράση των μαθητών στην επίσημη ιστοσελίδα για την συγγραφέα Άλκη Ζέη και διέθεσε δωρεάν εικοσιένα (21) συλλεκτικά  βιβλία της στο σχολείο και στους/στις μαθητές/τριες:

https://www.alkizei.com/ta-sxoleia-giortazoun-to-logotexniko-etos-alkis-z

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ευαγγελία Τριάντου, Αλεξάνδρα Δάντσικα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31