mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

«Το θέατρο στο Νέο Σχολείο»-1ο ΓΕΛ ΚΩ «Ιπποκράτειο» & Εθνικό Θέατρο

ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απώτερος στόχος του Προγράμματος είναι να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους εφήβους και στο Εθνικό Θέατρο, και συγχρόνως να δημιουργήσει ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες που συνομιλούν και συν δημιουργούν. Παράλληλα, επιδίωξη του Εθνικού Θεάτρου είναι να διαμορφωθούν κατάλληλες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στη σχολική κοινότητα να συνεχίσει αυτόνομα την ενασχόληση με το θέατρο και μετά το πέρας του προγράμματος, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και σχετικούς φορείς.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθέτη - παιδοψυχίατρο και Υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, και συντονίζεται και υλοποιείται από την ομάδα εκτέλεσης του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα εφαρμόστηκε από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό Σοφία Καραγιάννη του 1ου ΓΕΛ ΚΩ «Ιπποκράτειο» και την εμψυχώτρια του Εθνικού Θεάτρου, Αναστασία Σφενδυλάκη, με εξειδίκευση στο Εφηβικό Θέατρο. Αναπτύχθηκε αποκλειστικά εκτός σχολικού ωραρίου (κάθε Σαββατοκύριακο), και εφαρμόστηκε σε εβδομαδιαία βάση, τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα στην αρχή και 4 ώρες αργότερα, με απαραίτητη την παρουσία της Υπεύθυνου Εκπαιδευτικού, με απόλυτη δέσμευση και διαθεσιμότητα ως προς την τακτικότητα των συναντήσεων και με σταθερή ομάδα 17 μαθητών/τριών, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς του Προγράμματος και δεν σχετιζόταν με άλλες δραστηριότητες του σχολείου.

Για περισότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31