mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Ένα δωμάτιο απόδρασης –escape room -στην Ιστορία και τον Πολιτισμό-6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

al78

Το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης τη σχολική χρονιά 2022-23 σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρωτότυπο διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων με τίτλο: «Ένα δωμάτιο απόδρασης –escape room -στην Ιστορία και τον Πολιτισμό». Το παιχνίδι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ομίλου «3D Ιστορία και Πολιτισμός» και του εκπαιδευτικού προγράμματος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών «Εικονική γνωριμία με τα μνημεία της πόλης μου»

Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την τοπική ιστορία μέσα από τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης τους και να κατανοήσουν την αξία, τη συμβολή και τον ρόλο τους στην τοπική, αλλά και παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, οι μαθητές επισκέφθηκαν τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης (Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Αρμένικη Εκκλησία, Καθολική εκκλησία, μουσουλμανικό Τέμενος), συνομίλησαν με τους υπεύθυνους των μνημείων, αναζήτησαν έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο τελικό παραγόμενο υλικό και επέλεξαν την κατάλληλη εφαρμογή για τη δημιουργία του διαδραστικού παιχνιδιού.

Το βίντεο και το escape room αφιερώνεται στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και αποσκοπεί στην ανάδειξη της διαθρησκειακής και διαπολιτισμικής συνύπαρξης των κατοίκων της πόλης. Μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς από εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο, και να αποτελέσει έναυσμα για τη διδασκαλία και τη γνωριμία με την τοπική ιστορία. Το παιχνίδι είναι μεταφρασμένο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά από τις Καθηγήτριες του σχολείου κ. Βαλαβανίδου Αν., κ. Πιρπιρή Μ. και Καπόγλου Χρ. αντίστοιχα. Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξ/πολεως κ.κ. Άνθιμο, τον υπεύθυνο του Εκκλησιαστικού Μουσείου Αλεξ/πολεως κ. Κουντουράκη Δημ., τον πρωτοπρεσβύτερο του Αγίου Νικολάου π. Δημ. Κεσκίνη και την υπεύθυνη των εκπ/κών προγραμμάτων του Π.Ι.Π.Μ. κ. Ιω Κλιάρη για τη συνεχή αρωγή και υποστήριξή τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Δρ. Μανωλοπούλου Χρυσή, Θεολόγος και  Τσιφτσής Αναστάσιος, Msc Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31