mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας, οι Erasmus εταίροι μας και τα δύο “Art Books”- Erasmus Plus KA229

At the MoMUS Art Book 1 σε ανάπτυξηΗ δημιουργική περιπέτεια του Γυμνασίου Μυγδονίας στο MOMus Θεσσαλονίκης (Κείμενο των μαθητών)

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 – Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων- εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου Μυγδονίας, ζήσαμε κάτι το μοναδικό στο MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Museum of Contemporary Art στη Θεσσαλονίκη! Σχεδόν για όλους μας ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο χώρο του Μουσείου. Τι έγινε εκείνη τη μέρα; Συμμετείχαμε σε μια ειδικά σχεδιασμένη για την διεθνική μας ομάδα (Ελλάδα-Τουρκία-Κροατία-Ιταλία-Λιθουανία) εκπαιδευτική δράση που συνδύαζε την Τέχνη με τη Λογοτεχνία! Στο πλαίσιο του Erasmus, με την τεχνική των αναγνωστικών διδύμων, μελετήσαμε αντιπροσωπευτικά λογοτεχνικά κείμενα από την γραμματεία της κάθε συμμετέχουσας χώρας. Κατά την επίσκεψη στο μουσείο, εμπνευστήκαμε από τα εικαστικά έργα του ΜΟΜus και με αφετηρία τα εικαστικά βιβλία που παρουσιάζονται στην έκθεση KOINO KTHMA// PUBLIC DOMAIN, μεταπλάσαμε οπτικά τις λογοτεχνικές εικόνες και τους ήρωες των βιβλίων, σε δύο μεγάλων διαστάσεων επιδαπέδια ART BOOKS:  ένα ζωντανό αφήγημα που επιδέχεται ποικίλες αναγνώσεις και από τα οποία δε λείπει ο διάλογος με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Η δράση υπήρξε καρπός της συνεργασίας των καθηγητών μας με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του  ΜΟΜus, κα.Χ.Μαβίνη.

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στο σχολείο μας και τους αγαπητούς μας καθηγητές για την οργάνωση αυτής της καινοτόμου δράσης και για την υλοποίηση του Erasmus KA229 με τίτλο «Art & Literature in Education’s Nature. Is it an A.Li.E.N.?»

Νιώσαμε, συνεργαστήκαμε, παρατηρήσαμε, δημιουργήσαμε κι αφήσαμε το καλλιτεχνικό μας αποτύπωμα στο Μουσείο και το σχολείο μας! Τέχνη & Λογοτεχνία ένα δίδυμο αμφίδρομης έμπνευσης στο σχολείο και στον κόσμο! https: //express.adobe.com/page/EhXA1JDTv6Cyr/

Πάτήστε στον σύνδεσμο εδώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Υπέυθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Δαγγλή

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31