mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

“Οι μικροί παλαιογράφοι και διπλωμάτες εξερευνούν” - Γυμνάσιο Νέου Σουλίου

Αφίσα ΗμερίδαςΤο Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών τη σχολική χρονιά 2022-23 σχεδίασε, ανέπτυξε και αξιολόγησε ένα εντελώς πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παλαιογραφίας με τίτλο “Οι μικροί παλαιογράφοι και διπλωμάτες εξερευνούν” με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Διευθύντρια και φιλόλογο κ. Κλεονίκη Παυλίδου και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και συμμετείχε με αυτό στην πρώτη, στα χρονικά της ελληνικής εκπαίδευσης, μαθητική ημερίδα Παλαιογραφίας με παρουσιάσεις που θα ζήλευαν οι πιο εξειδικευμένοι Παλαιογράφοι στο κατάμεστο από μαθητές και εκπαιδευτικούς Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στη Θεσσαλονίκη στις 15-5-2023!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία εξαιρετική συμμετοχή στο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Π.Ι.Π.Μ. “Παλαιογραφία, Το ταξίδι της γραφής”, το οποίο από τη προσεχή χρονιά θα αποτελέσει εγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα τα σχολεία της Επικράτειας και της Ομογένειας και το οποίο εξακτινώθηκε από την πρωτοτυπία και το επίπεδο προσεγγίσεων των εμπλεκομένων σχολικών μονάδων!

Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου του Ιδρύματος, Επισκόπου Αμορίου Θεοφιλεστάτου κ. Νικηφόρου για καλή επιτυχία στο θεάρεστο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών, την εμπνευσμένη ομιλία του Διευθυντή του Π.Ι.Π.Μ. Καθηγητή κ. Συμεών Πασχαλίδη και την εμπεριστατωμένη εισήγηση των φοιτητών που ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση στο Τμήμα Χειρογράφων του Ιδρύματος κ. Νικολάου Μέλλιου και κ. Φωτεινής Μπαδέκα, έλαβαν χώρα οι παρουσιάσεις του Γυμνασίου Νέου Σουλίου, του Big Bang School, του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, του 2ου Προτύπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Λευκός Πύργος"και του Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, οι οποίες ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τους παριστάμενους!

Στο τέλος των παρουσιάσεων, στη μικρή δεξίωση προς τιμή των μαθητών, μια μεγάλη πνευματική οικογένεια με κοινή στοχοθεσία και όραμα ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη χρονιά για αναζήτηση νέων λιμανιών στο υπέροχο....... Ταξίδι της Γραφής!!!

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος το Γυμνάσιο του Νέου Σουλίου μετά από επίσημη πρόσκληση του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βουλγαρίας «Άγιος Κλήμης Αχρίδος» κ. Ivaylo Naydenov συμμετείχε σε τριήμερη εκδρομή στην Ιερά  Μονή της Ρίλας και στη Σόφια της Βουλγαρίας στο διάστημα μεταξύ 16 και 18 Μαρτίου 2023. Οι μαθητές είχαν την τιμή και την χαρά να επισκεφτούν στη Σόφια τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου «Άγιος Κλήμης Αχρίδος», να περιηγηθούν στο Ιστορικό Μουσείο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και να προσεγγίσουν πολύ σπάνια παλαιογραφικά εκθέματα στο Kέντρο Σλαβοβυζαντινών Σπουδών Ivan Dujcef του πανεπιστημίου της Σόφιας στη Βουλγαρία από τις Μονές Τιμίου Προδρόμου Σερρών και Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου. 

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε με την στήριξη του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών ως ερευνητικού φορέα με εκπρόσωπο την κ. Ιωάννα Κλιάρη και η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Πυλαίας και το Πρότυπο και Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Κλεονίκη Δ. Παυλίδου

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30