mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Οι οδοδείκτες της δικαιοσύνης» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι ορίζοντες με τα Γερμανικά» του Ινστιτούτου Γκαίτε

Εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού εργαστηρίου κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε θέματα δημοκρατίας και ισότητας «Οι οδοδείκτες της δικαιοσύνης» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών εργαστηρίων με τίτλο: «Νέοι ορίζοντες με τα Γερμανικά» του Ινστιτούτου Γκαίτε, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Το εν λόγω εργαστήριο είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε ως ιδέα από το Κρατικό Θέατρο της Νυρεμβέργης και εξελίχθηκε σε εργαστήριο για σχολεία σε συνεργασία με το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νυρεμβέργης και το Ινστιτούτο Γκαίτε της Γερμανίας. Στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ της 4ης Διάσκεψης Κορυφής Παιδιών και Νέων, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2021 στη Νυρεμβέργη, παιδιά και έφηβοι από 7 ευρωπαϊκές χώρες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν εικόνες που αφορούν κοινωνικά θέματα, πάνω σε πινακίδες όμοιες με τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας. Οι «οδοδείκτες» αυτοί τοποθετήθηκαν σε προαύλια σχολείων ή και σε άλλα σημεία του δημόσιου χώρου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους/τις μαθητές/-ήτριες αλλά και όλη την κοινότητα και να λειτουργήσουν ως αφορμή για συζήτηση. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού, οι μαθητές/-ήτριες στην Ελλάδα καλούνται να εργαστούν ομαδικά υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών ΠΕ07 για να δημιουργήσουν το δικό τους «σήμα κυκλοφορίας» που θα απεικονίζει κοινωνικά θέματα και θα αποτελέσει αφορμή για συζήτηση μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά και ευρύτερα. Η επικοινωνία θα γίνεται στη μητρική και στη γερμανική γλώσσα. To πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος καθώς και σχετικές οδηγίες βρίσκονται στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Γκαίτε και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/unt/vdg.html#accordion_toggle_9457392_3.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Γυμνάσιο) που διδάσκονται Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και σε καθηγητές/-ήτριες ΠΕ07 που διδάσκουν Γερμανικά σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες oι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Ηλιάνα Κικίδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30