mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικού εργαστηρίου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι ορίζοντες με τα Γερμανικά» του Ινστιτούτου Γκαίτε

Εγκρίνεται η υλοποίηση του ψηφιακού πειραματικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Kinderuni: Το ψηφιακό παιδικό πανεπιστήμιο», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών εργαστηρίων με τίτλο: «Νέοι ορίζοντες με τα Γερμανικά» του Ινστιτούτου Γκαίτε, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Το εν λόγω εργαστήριο αποτελείται από 30 μαθήματα στις θεματικές ενότητες «Άνθρωπος», «Φύση» και «Τεχνολογία». Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρακολούθηση βίντεο στα Γερμανικά ή στα Ελληνικά, με δυνατότητα χρήσης υποτίτλων και στις δύο γλώσσες, διαδραστικές διαδικτυακές ασκήσεις και Φύλλα Εργασίας προς εκτύπωση. Το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα να διεξαχθούν πειράματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες υπό την καθοδήγηση του/της εκπαιδευτικού με τα υλικά και τις αναλυτικές οδηγίες που περιέχονται σε βαλίτσα πειραμάτων ειδικά φτιαγμένη για το συγκεκριμένο εργαστήριο. To πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος καθώς και σχετικές οδηγίες βρίσκονται στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Γκαίτε και συγκεκριμένα στις ιστοσελίδες https://ablage.goethe.de/?f=a4d71ff623, https://kinderuni.goethe.de/?lang=el, και https://www.goethe.de/resources/files/pdf313/kinderunibroschuere-de.pdf.

Το εν λόγω εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Γυμνάσιο) που διδάσκονται Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και σε καθηγητές/-ήτριες ΠΕ07 που διδάσκουν Γερμανικά σε δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες oι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Ηλιάνα Κικίδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31