mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης προγράμματος με τίτλο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2023-2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και των Ελληνικών σχολικών μονάδων του εξωτερικού.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με ζητήματα που άπτονται της επίγνωσης, συνειδητοποίησης και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα βασίζεται στο βιβλίο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», όπου γίνεται παρουσίαση δέκα (10) ανθρώπων, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βραβευμένων με Νόμπελ, το οποίο παρέχεται δωρεάν στους/στις εκπαιδευτικούς και περιέχει σε κάθε κεφάλαιο ασκήσεις, προτάσεις και ιδέες για την εφαρμογή του μέσα στις σχολικές αίθουσες από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης ισχύουν τα ακόλουθα: όσα σχολεία εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, θα δηλώσουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Εν συνεχεία, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα δηλώσουν συμμετοχή στο Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα, προκειμένου να τους αποσταλεί το βιβλίο του προγράμματος δωρεάν. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δύο φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, ενώ προβλέπεται και ηλεκτρονική αποστολή οδηγιών, αν αυτές κριθούν απαραίτητες. Επιπρόσθετα, στους/στις εκπαιδευτικούς θα δοθεί η δυνατότητα να μοιράσουν αντίγραφα κειμένων του βιβλίου στους μαθητές και στις μαθήτριές τους. Τα κείμενα αυτά, μπορούν να τα προσαρμόσουν σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα ανάλογα με την κρίση τους. Οι μαθητές/τριες καλούνται υπό την καθοδήγηση του/της εκπαιδευτικού να προβούν σε συλλογικές-ομαδικές δράσεις, τις οποίες μπορούν να παρουσιάσουν είτε δια ζώσης είτε να αναρτήσουν στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Ιδρύματος κατόπιν σχετικής άδειας που παρέχεται από τα σχολεία. Στο τέλος της χρονιάς οι καθηγητές/τριες μπορούν να αποστείλουν, αν επιθυμούν, τις δράσεις που υλοποίησαν με τους/τις μαθητές/τριες τους στο Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», προκειμένου να διαχυθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 8094419 ή στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31