mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Hellas με τίτλο: «Play Unified.Learn Unified – Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί»

Απαντώντας στην από 13/7/2023 Επιστολή του Πρέσβυ ε.τ. κ. Κοδέλλα Διονύσιου, Προέδρου των Special Olympics Hellas, που αφορά σε αίτημα έγκρισης υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Hellas με τίτλο: «Play Unified. Learn Unified – Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί» σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το από 2-7-2021 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Μη κερδοσκοπικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού σωματείου που φέρει την επωνυμία «Special Olympics Hellas», εγκρίνεται το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γενικών και Ειδικών σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2023-2024, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριων στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του/της Διευθυντή/ντριας ή του/της Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων/Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.

2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών/τριών.

4. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιρειών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

5. Η υλοποίηση του προγράμματος να μην ξεπερνά τις δύο (2) διδακτικές ώρες στα γενικά σχολεία και τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής.

6. Το εκπαιδευτικό υλικό να διατίθεται δωρεάν και να είναι ελεύθερο προς χρήση στους/στις εκπαιδευτικούς.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική εμπορική του διάθεση με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

8. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης/εκπαιδευτικού προγράμματος.

9. Επιπρόσθετα σε συμμετοχή μαθητών/τριών σε αθλητικές δραστηριότητες να απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 211 2011000 και στην ιστοσελίδα www.specialolympicshellas.gr

 ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31