mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εθνικός και Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα – European Money Quiz

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα – European Money Quiz, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-24.

Ο εν λόγω διαγωνισμός υλοποιείται μέσω «παιχνιδιών γνώσεων για το χρήμα» και στοχεύει στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού γραμματισμού των μαθητών/τριών.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα αποτελεί το πρώτο σκέλος του διαγωνιστικού μέρους για την ανάδειξη του Εθνικού Πρωταθλητή και θα διενεργηθεί διαδικτυακά. Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός διενεργείται στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία, με φορέα διοργάνωσης την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό έχουν μόνο οι Νικητές (2 μαθητές ως εκπρόσωποι της τάξης) των Εθνικών Διαγωνισμών Γνώσεων για το Χρήμα.

Τα έξοδα των Ελλήνων μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών/τριών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία με εκπρόσωπό της συνοδεύει την ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών https://www.hba.gr/info/emq. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του διαγωνισμού κ. Σοφία Ζιάκου, από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (τηλ. 2103386419 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Τέλος, σημειώνεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30