mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση διεξαγωγής του «14ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…Διάβασες;»

Εγκρίνεται η διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…Διάβασες;; ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείου, όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου), Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας, των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και της Κύπρου, για τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025.

Τον εν λόγω διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο–Σπίτι της Κύπρου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Το θέμα της ταινίας μικρού μήκους είναι ελεύθερη επιλογή των δημιουργών, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31