mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο»

Eγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Ιστορίες με χάρτες» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες σχολικών μονάδων Γενικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), σχολικών μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.) καθώς  και  σχολικών μονάδων  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ειδικού Δημοτικού, Ειδικού Γυμνασίου, Ειδικού Λυκείου)  όλης της χώρας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Το πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τους χάρτες ως εκπαιδευτικό εργαλείο, επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους/τις μαθητές/-τριες με τον πλούτο της χαρτογραφικής κληρονομιάς, καλλιεργώντας παράλληλα τη χαρτογραφική κουλτούρα στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες, και να εμπλουτίσει την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας τη δυνατότητα για διαθεματική προσέγγιση και εμβάθυνση σε θέματα που συμβαδίζουν με το Πρόγραμμα Σπουδών και τα σχολικά εγχειρίδια.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και τη μεθοδολογία του, το πρόγραμμα «Ιστορίες με Χάρτες» προσεγγίζει και εστιάζει στις παρακάτω επιμέρους θεματικές ενότητες:

α. Χαρτογραφική Επιστήμη & Χρήση Χαρτών

β. Ιστορία της Χαρτογραφίας

γ. Ανθρωπογεωγραφία & Χάρτες

δ. Χάρτες, Τέχνες & Κοινωνία,

με τη βοήθεια ενημερωτικής παρουσίασης και εκπαιδευτικού εργαστηρίου, το οποίο υποστηρίζεται από ειδικά σχεδιασμένα φύλλα εργασίας, παιχνίδια και δραστηριότητες.

Από τις προσφερόμενες ενότητες εκείνες που επιλέγονται προσαρμόζονται στην ηλικία, τις ανάγκες και το γνωστικό επίπεδο των μαθητών/τριών μετά από συνεννόηση με τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς Θεσσαλονίκης, στους οποίους υπάρχει διαθέσιμος όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την υλοποίηση των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να διεξαχθεί μετά από πρόσκληση των αρμοδίων στις σχολικές μονάδες που θα το επιλέξουν και να μεταφερθεί όλο το απαραίτητο για την εφαρμογή του προγράμματος υλικό και εξοπλισμός (προτζέκτορας, υπολογιστής, γραφική ύλη, κ.λπ.) ή και να εφαρμοσθεί διαδικτυακά.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31