mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ»

Eγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων της Γενικής κ Επαγγελματικής  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Γενικό Λύκειο,ΕΠΑ.Λ.) της χώρας.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν «οικονομική παιδεία» και να την υιοθετήσουν ως αρχή της κοινωνίας που δεν  εξυπηρετεί συμφέροντα αλλά υπηρετεί αξίες. Μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι νέοι θα βοηθηθούν να αντιληφθούν και πρωτίστως να βιώσουν  τη διασύνδεση κοινωνίας και οικονομίας, να κατανοήσουν βασικούς θεσμούς για την οργάνωση και τη λειτουργία της οικονομίας και να αναπτύξουν οικονομική συνείδηση και κριτική σκέψη, ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

 Παράλληλα το πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να  γίνουν οι νέοι  υποδοχείς νέων αντιλήψεων και να εφοδιαστούν  με δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου  κόσμου με σύνθετες ανάγκες και απαιτήσεις.

 Στο πρόγραμμα αναλύονται και επεξηγούνται τι σημαίνουν οι έννοιες οικονομικότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα και πως αυτές οι έννοιες  μπορούν να επιτευχθούν με καλές πρακτικές που αναπτύσσονται.​

Απώτερος σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προώθηση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης στην κοινωνία από όλους τους πολίτες και πρωτίστως τους νέους  που αποτελούν και το μέλλον της κοινωνίας. Αυτό επιτυγχάνεται  με την οικονομική εκπαίδευση των νέων πολιτών,  την προώθηση της  διαφάνειας και των καλώ πρακτικών. 

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31