mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «ESERO Greece»

Eγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «MissionX: Train Like an Astronaut» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικού),όλων των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Η Δράση MissionX: Train Like an Astronaut (ΜΧ) είναι μία διεθνής εκπαιδευτική πρόκληση, που με πρότυπο τους Αστροναύτες, μέσα από τις δραστηριότητες και τη γενικότερη φιλοσοφία της παρακινεί τους μαθητές να είναι σωματικά πιο δραστήριοι, τους ευαισθητοποιεί για τη σημασία της διά βίου υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, τους διδάσκει πώς αυτή διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη θέληση του ανθρώπου για εξερεύνηση και υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης και των επιστημών STEAM και της Ρομποτικής.

Η Δράση στοχεύει και προσδοκά να αναπτύξουν οι μαθητές τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να σκέφτονται επιστημονικά, κριτικά και δημιουργικά για να αντιλαμβάνονται και να κατανοούν τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσω της στρατηγικής ικανότητας του "μαθαίνω πώς να μαθαίνω". Και όλα αυτά μέσα από τη χαρά της συμμετοχής και της συνεργασίας.
Η ιστοσελίδα της Δράσης www.trainlikeanastronaut.org είναι ο βασικός ανοικτός εκπαιδευτικός πόρος της. Λειτουργεί και ως αποθετήριο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη βάση δεδομένων του πρότζεκτ. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βίντεο και αναλυτικές οδηγίες- συνοδευόμενες με την απαραίτητη στοχοθεσία - τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς - που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευελιξία όσον αφορά τυχόν τροποποιήσεις που κρίνει απαραίτητες ο εκπαιδευτικός. Με το πέρας της Δράσης εκδίδονται από την ESA βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
 
ΑΠΟΦΑΣΗ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30