mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση 3 εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλους: α) «Περιπλανώμενος Επιμελητής» (Walking Curator), «Ο Φιλότεχνος Γίγαντας» και γ) «Εσύ θα αγωνιζόσουν για έναν Ήρωα της τέχνης;» (Race for an Art Hero

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση τ ων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλους: α) «Περιπλανώμενος Επιμελητής» (Walking Curator), β) «Ο Φιλότεχνος Γίγαντας», και γ) «Εσύ θα αγωνιζόσουν για έναν Ήρωα της τέχνης;» (Race for an Art Hero), τα οποία απευθύνονται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

α) «Περιπλανώμενος Επιμελητής» (Walking Curator)

Οι μαθητές/τριες καλούνται να περιπλανηθούν στο Μουσείο και να γνωρίσουν μερικά από τα σημαντικότερα έργα της συλλογής του με την ιδιότητα του επισκέπτη, του ντετέκτιβ ή του συλλέκτη, προκειμένου να βιώσουν τον μουσειακό χώρο ως μια συνολική αισθητηριακή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης στο Μουσείο φτιάχνουν τη φανταστική τους ταυτότητα, κατασκευάζουν το δικό τους χάρτη πλοήγησης, επιλέγουν ένα έργο και αφηγούνται γι’ αυτό μια ιστορία.

β) «Ο Φιλότεχνος Γίγαντας»

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να μετουσιώσει την παρατήρηση του έργου τέχνης σε παιχνίδι, να ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση, να ενεργοποιήσει την εικαστική αντίληψη των μαθητών/τριών και να καλλιεργήσει θετικά συναισθήματα για την τέχνη. Πιο συγκεκριμένα, με αφετηρία ένα δραματοποιημένο αφήγημα για έναν «φιλότεχνο» γίγαντα, ο οποίος βρίσκει καταφύγιο μέσα στους πίνακες του Μουσείου, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες «συνομιλούν» και αλληλεπιδρούν με αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια εξερεύνησης και ζωγραφική.

γ) «Εσύ θα αγωνιζόσουν για έναν Ήρωα της τέχνης;» (Race for an Art Hero)

Πρόκειται για ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο με σημείο αναφοράς την ιστορική επέτειο του 1821 διαπραγματεύεται την έννοια «ήρωας» και καλεί τους/τις μαθητές/τριες να συμμετάσχουν σε έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου προκειμένου να συναντήσουν τους ήρωες που κρύβονται μέσα στα έργα τέχνης της συλλογής του Μουσείου (σε έναν χρονικό άξονα 200 περίπου ετών). Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η διερεύνηση της έννοιας/ιδέας του «ήρωα» μέσα από το πρίσμα της νεοελληνικής τέχνης, καθώς και η βιωματική σύνδεση του/της μαθητή/τριας με το έργο τέχνης.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30