mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Γίνομαι ξεναγός στο Μουσείο Κοτσανά», του Φορέα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΑΝΑ

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Γίνομαι ξεναγός στο Μουσείο Κοτσανά»,», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο φορέας «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με έμφαση στην προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν και αναδεικνύουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου.

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στη Μουσειακή Αγωγή και εντάσσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στο πλαίσιο της ξενάγησης που πραγματοποιεί. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ξενάγησης, να γνωρίσουν το επάγγελμα και να μπουν στο ρόλο του ξεναγού και μουσειοπαιδαγωγού, αλλά και να ενταχθούν στο περιβάλλον του Μουσείου. Επιμέρους στόχοι είναι η ενίσχυση της ιστορικής γνώσης των μαθητών/τριών μέσα από τη βιωματική και πρακτική εκπαίδευση σε ευρύτερα πεδία της Ιστορίας και της αρχαιολογίας της Αρχαίας Ελλάδας, καθώς και η καλλιέργεια δεξιοτήτων μάθησης με τη χρήση του διαδραστικού εποπτικού υλικού που παρέχεται στους/στις μαθητές/τριες και των ανακατασκευασμένων εφευρέσεων που παρουσιάζονται στο Μουσείο.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31