mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση τριών (3) εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φορέα: «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου και Γιάννας Χαραγκιώνη»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλους: (α) «Η διαδρομή της Προσοχής», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο Γενικής Εκπαίδευσης) της χώρας, (β) «Οδηγώ και περπατώ: Σωστά κυκλοφορώ», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικό Γενικής Εκπαίδευσης) της χώρας και (γ) «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο Γενικής Εκπαίδευσης) της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

  1. «Η διαδρομή της Προσοχής»

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις αρχές οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, τις οποίες καλούνται να εφαρμόσουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους. Η εκμάθηση της οδικής συμπεριφοράς, η κατανόηση των κανόνων κυκλοφορίας και η ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας είναι βασικά ζητήματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα. Μέσα από την τεχνική του story-telling οι μαθητές/μαθήτριες «ακολουθούν» τη διαδρομή της «Προσοχής» από το σπίτι στο σχολείο και μαθαίνουν, όπως κι εκείνη, πώς να συμπεριφέρονται όταν βρίσκονται στον δρόμο. Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν να ζωγραφίσουν και να αναπαραστήσουν την ιστορία της «Προσοχής» προκειμένου να εμπεδώσουν τα μηνύματα που η ιστορία μεταβιβάζει.

  1. «Οδηγώ και περπατώ: Σωστά κυκλοφορώ»

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/μαθήτριες να κατανοήσουν τους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής και να αφομοιώσουν την οδική συμπεριφορά. Η στοχοθεσία του προγράμματος αφορά στο να διαμορφώσουν τις δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης και να αναπτύξουν την ικανότητα αντίληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων του δρόμου. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι οι μαθητές/μαθήτριες αναλαμβάνουν οδικούς ρόλους και εμπλέκονται σε κυκλοφοριακές καταστάσεις επιστρατεύοντας τη γνώση, την εμπειρία και την φαντασία τους, ενώ μέσα από το «κυνήγι» κρυμμένων λέξεων αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και συνθέτουν το ποίημα κυκλοφορίας.

  1. «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια»

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές/μαθήτριες να εφοδιαστούν με γνώσεις για την ορθή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, και με πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουν είτε κυκλοφορούν ως πεζοί είτε ως οδηγοί. Η στοχοθεσία του προγράμματος αφορά στο να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους και τις απειλές που ενέχει ο δρόμος, να κατανοήσουν τη σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς και να καλλιεργήσουν την ωριμότητα του οδηγού. Μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες του προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες θα ανακαλύψουν με έναν διασκεδαστικό τρόπο σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά στον δρόμο και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την προστασία και ασφάλειά τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31