mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Σπάμε το φράγμα της Μηχανικής», του Φορέα: «ΕΥΔΑΠ A.E.»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Σπάμε το φράγμα της Μηχανικής», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Δ, Ε, Στ τάξεων Δημοτικών Σχολείων γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η συμβολή της Μηχανικής στην επίλυση προβλημάτων αποθεμάτων, διαχείρισης και διανομής νερού. Το πρόγραμμα εισάγει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στον κόσμο του νερού, στην ανάγκη ύδρευσης πολυπληθών αστικών κέντρων και στα μηχανικά έργα που επιλύουν προβλήματα αποθεμάτων και διανομής νερού προσφέροντας γνώσεις και ερεθίσματα γύρω από τις δυνατότητες της Μηχανικής στην αντιμετώπιση θεμάτων που εγείρονται από κοινωνικές αλλαγές καθώς και στη συμβολή της Μηχανικής στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη αστικών κέντρων.

Το πρόγραμμα καλύπτει την περιγραφή, το ρόλο και την κατασκευή όλων των τμημάτων του φράγματος του Μαραθώνα: Φράγμα, τεχνητή λίμνη, πύργος υδροληψίας, σήραγγα, υπερχειλιστής. Επεκτείνεται και στο ανθρώπινο δυναμικό, τις συνθήκες εργασίας, στις οικονομικές παραμέτρους και την αντιμετώπιση της ασθένειας της ελονοσίας. Η υλοποίηση γίνεται με οπτικοποιημένο υλικό και με απλό, λιτό αλλά και ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Προβλέπεται δε περιήγηση και στο εξωτερικό περιβάλλον του φράγματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31