mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μα τι είναι Κοινωνική Ανθρωπολογία;», του Φορέα: «Σύλλογος Κοινωνικών Ανθρωπολόγων Ελλάδας»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μα τι είναι Κοινωνική Ανθρωπολογία;», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το παρόν σύντομο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μα τι είναι Κοινωνική Ανθρωπολογία;» εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και υλοποιείται από μέλη του Συλλόγου Κοινωνικών Ανθρωπολόγων Ελλάδας (ΣΚΑΕ) υπό την αιγίδα του Συλλόγου.

Σκοπό του προγράμματος αποτελεί αφενός η κατανόηση του γνωστικού αντικειμένου της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και των συναφών επαγγελματικών προοπτικών των κοινωνικών ανθρωπολόγων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, και αφετέρου μια πρώτη εξοικείωση με τον ανθρωπολογικό τρόπο σκέψης, ως ενός διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης της κοινωνικής πραγματικότητας και της πολιτισμικής διαφοράς. Η θεωρητική θεμελίωση της προσέγγισης αντλεί από το μοντέλο του εποικοδομιτισμού και της κοινότητας διερεύνησης με γνώμονα τη μετασχηματιστική μάθηση και αξιοποιεί μια σειρά από κατάλληλες ομαδοσυνεργατικές και βιωματικές τεχνικές, όπως: καταιγισμό ιδεών, ερωταποκρίσεις, ομαδική επεξεργασία βίντεο, παιχνίδι ρόλων και κύκλους σύντομων εισηγήσεων με τη βοήθεια πολυμεσικού περιεχομένου. Σε σχέση με τα υλικοτεχνικά μέσα για την εφαρμογή του προγράμματος απαιτείται ηλεκτρονικός υπολογιστής, προτζέκτορας, πίνακας, οπτικό υλικό/παρουσίαση powerpoint και έντυπα ή ψηφιακά μέσα για τις σημειώσεις των συμμετεχόντων/χουσών (προαιρετικά). πραγματικότητας και της πολιτισμικής διαφοράς.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31