mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Τα μυστικά της πόλης. Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο της Θεσσαλονίκης», του Φορέα: «Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης»

 Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Τα μυστικά της πόλης. Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο της Θεσσαλονίκης», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου όλης της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ενίσχυση και η προώθηση της σχέσης της πολιτιστικής κληρονομιάς με τους εκπαιδευτικούς φορείς είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της μουσειακής εκπαίδευσης. Η σχέση αυτή επιτυγχάνεται με διάφορα μέσα και πρακτικές, που απαιτούν τη φυσική ή μη παρουσία των ομάδων κοινού σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης διακρίνεται για το μακραίωνο συνεχές αστικό παρελθόν της. Αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης είναι η παρουσία στον σύγχρονο ιστό πολυάριθμων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που χρονολογούνται σε διάφορες ιστορικές περιόδους και προσφέρουν τη δυνατότητα για ποικίλες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Για την εξυπηρέτηση των πολλών και διαφορετικών προσεγγίσεων προχωρούμε στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη χρήση μιας μουσειοσκευής με τίτλο «Τα μυστικά της πόλης. Ταξιδεύοντας στο χώρο καιτο χρόνο της Θεσσαλονίκης» και στο σχεδιασμό ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πολεοδομική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της μουσειοσκευής και του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τα μυστικά της πόλης. Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο της Θεσσαλονίκης” είναι να εξοικειωθούν οι μαθητικές ομάδες με τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τα υλικά τεκμήρια της ιστορίας της Θεσσαλονίκης που εξακολουθούν να λειτουργούν με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα της σύγχρονης πόλης. Με το παιχνίδι, μέσα από μια διαδικασία ανακαλυπτικής μάθησης, επιδιώκεται η αλληλεπίδραση μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος και μια βιωματική προσέγγιση στην Ιστορία.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31