Εγκρίθηκε για το σχολικό έτος 2022-2023 το πρόγραμμα με τίτλο «Συμμετέχω στην αλλαγή» του Φορέα «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης»

Σας γνωρίζουμε ότι με τον υπ. αριθμ. πρωτ. 35767 εγκρίθηκε για το σχολικό έτος 2022-2023 το πρόγραμμα με τίτλο «Συμμετέχω στην αλλαγή» του Φορέα «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» , το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να διεγείρει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών σχετικά με θέματα που αφορούν στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκαλώντας παράλληλα την ενεργητική στάση τους απέναντι στα προβλήματα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η διδακτική τεχνική που προτείνεται είναι η μελέτη στο πεδίο. Οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να συλλέξουν, να καταγράψουν δεδομένα και να αποκτήσουν μέσω ερευνητικής διαδικασίας, εμπειρία και γνώση της θαλάσσιας ρύπανσης. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο πεδίο, έχουν προβλεφθεί τροποποιήσεις προκειμένου να υλοποιηθεί μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

 

Tags: ,