mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «R.E.A.L. Science»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «R.E.A.L. Science» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Γ΄ τάξη Γυμνασίου, Α΄, Β΄ τάξη Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου) της χώρας.

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα είναι μια πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδίκευση στις θετικές επιστήμες, μέσω της οποίας εθελοντές επιστήμονες θα παρουσιάζουν την επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία τους στους/στις μαθητές/-τριες και θα απαντούν σε ερωτήματα, ώστε να είναι σε θέση να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα σχετικά με το εν λόγω επάγγελμα.

H γνωριμία και συνέντευξη με επαγγελματίες και σημαντικές προσωπικότητες (role model) αποτελεί βασικό στοιχείο της προτεινόμενης μεθοδολογίας. Η καινοτομία της εκπαιδευτικής δράσης είναι η ευκαιρία που παρέχει στους/στις μαθητές/-τριες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έρθουν σε επαφή με την πρωτογενή πηγή πληροφόρησης, τους/τις επιστήμονες, να τους/τις ακούσουν, να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν μαζί τους μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ασφαλές περιβάλλον της σχολικής αίθουσας μέσω μιας επίσης ασφαλούς πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης (ZOOM) σε link που ενεργοποιείται και διαμοιράζεται λίγες ημέρες πριν την διαδικτυακή συνάντηση. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα της φυσικής παρουσίας του εθελοντή (ανάλογα την τοποθεσία της σχολικής μονάδας).

Στην εκπαιδευτική πλατφόρμα υπάρχουν σύντομα βιογραφικά όλων των επιστημόνων/μεντόρων. Τα πλήρη βιογραφικά βρίσκονται στη διάθεση των εκπαιδευτικών εφόσον ζητηθούν. Οι εκπαιδευτικοί με τους/τις μαθητές/-τριες δύνανται να συμβουλευτούν την πλατφόρμα και στη συνέχεια να έρθουν σε επαφή με τους διαχειριστές του προγράμματος, ώστε να κανονίσουν τη διαδικτυακή ή/και τη διά ζώσης συνάντηση ανάλογα με την τοποθεσία του εθελοντή). Για λόγους ασφαλείας η συνεννόηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και όχι απευθείας με τους/τις επιστήμονες, την οποία χειρίζεται ο/η εκπαιδευτικός.​

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31