mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «Κίνητρο ΑΜΚΕ»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μοιράσου, Ανάπτυξε, Δράσε!» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας (Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίου, Λυκείου) Εκπαίδευσης, όλων των τύπων σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλης της χώρας και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  και το συνοδευτικό υλικό με τίτλο «Μοιράσου, Ανάπτυξε, Δράσε!», απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίου, Λυκείου) Εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδευτικούς, όλων των τύπων σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλης της χώρας και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σκοπός του προτεινόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αυτοί καθορίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μέσω μεθόδων μη τυπικής μάθησης, προκειμένου να εργαστούν προς ένα βιώσιμο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, οι μαθητές/τριες καλούνται να μοιραστούν τις ιδέες τους σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, να τις αναπτύξουν φτιάχνοντας τη δική τους «βιώσιμη πόλη», αλλά και να δράσουν πραγματοποιώντας τις ιδέες τους προκειμένου να γίνουν ενεργοί πολίτες του κόσμου συμμετέχοντας και συνεισφέροντας στην τοπική τους κοινότητα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι (6) δραστηριότητες:

Δραστηριότητα 1η “Γνωριμία και ενεργοποίηση”

Δραστηριότητα 2η Επιτραπέζιο παιχνίδι ΟΗΕ “Έχουμε Στόχους”

Δραστηριότητα 3η “Προκλήσεις στην πόλη μου”

Δραστηριότητα 4η “Δήμαρχος για μία ημέρα στο μέλλον”

Δραστηριότητα 5η “Παρουσίαση των πόλεων του μέλλοντος”

Δραστηριότητα 6η “Αποτίμηση & Έκφραση σκέψεων” (Reflection/Evaluation) - Κλείσιμο

Το πρόγραμμα υλοποιείται από μέλη του φορέα «Κίνητρο ΑΜΚΕ» (επισυνάπτονται τα σχετικά βιογραφικά), αλλά και από τον/την εκπαιδευτικό οποιαδήποτε χρονική περίοδο της σχολικής χρονιάς, εντός ωρολογίου προγράμματος και η συνολική διάρκειά του είναι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες/ έξι (6) για τα Ειδικά σχολεία. Η αξιολόγηση-αποτίμησή του προβλέπεται να γίνει μέσω ερωτηματολογίων προς τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.​

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30