mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος του Φορέα: «Πανεπιστήμιο Πατρών-Φαρμακευτική Σχολή, Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας (Ε.Φ.Ε.Θ.)»

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «BioSTEM - Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο έρευνας και καινοτομίας Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Εξατομικευμένης Θεραπείας», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας (αποκλειστικά Στ΄ τάξη του Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της χώρας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ιδέα του BioSTEM, του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας Φαρμακευτικής Πατρών, αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο της Βιολογίας, της Μοριακής Βιολογίας και της Εξατομικευμένης Θεραπείας. Συνδυάζει διαδικτυακή πλατφόρμα (on-line μαθήματα, μαθησιακά εργαλεία όπως θεατρικά δρώμενα, βιωματικά παιχνίδια και παιχνίδια escape CLASSroom, διαδικτυακά παιχνίδια, κόμικς), όπως και επίσκεψη στα σχολεία για πραγματοποίηση εργαστηριακών εκπαιδευτικών δράσεων με τον αυτοφερόμενο εργαστηριακό εξοπλισμό του. Στόχοι είναι η διάχυση της τριτοβάθμιας γνώσης, ο μετασχηματισμός της γνώσης σε καινοτομία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της εξατομικευμένης ιατρικής.

Η πρόταση BioSTEM αποσκοπεί στην ενίσχυση του υπάρχοντος προγράμματος σπουδών με έμφαση στην STEM προσέγγιση, στη διευκόλυνση του ρόλου του εκπαιδευτικού με έμφαση στα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και την ενθάρρυνση συνεργασίας σχολείου και ευρύτερης κοινωνίας. Η κατανόηση της Βιολογίας μέσω της «εκπαίδευσης με τα χέρια, hands-on learning» είναι ο βασικός σκοπός του BioSTEM. Η προτεινόμενη δράση επιδιώκει (α) την ενημέρωση για τη Φαρμακογονιδιωματική και τις βιοηθικές προεκτάσεις των γενετικών αναλύσεων και (β) τη μείωση του εκπαιδευτικού χάσματος περί της Εξατομικευμένης Θεραπείας μεταξύ Βορειοδυτικής-Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31