mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης του αθλητικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Αξίες ζωής μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού», από το αθλητικό σωματείο «Εξέλιξις Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Αθλητικές Δραστηριότητες»

Εγκρίνεται η υλοποίηση αθλητικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Αξίες ζωής μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού» το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας (τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού καθώς και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου Γενικής Παιδείας), για το σχολικό έτος 2022-2023. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα, οι μαθητές θα γνωρίσουν την αξία του αθλητισμού αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές/ήτριες θα γνωρίσουν τεχνικά στοιχεία του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αλλά και το ίδιο τους το σώμα μέσω ειδικού ασκησιολογίου που θα εφαρμοστεί προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε ηλικιακής ομάδας. Οι ασκήσεις και τα παιχνίδια θα υλοποιηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε μαθητής να αναδείξει την προσωπικότητά του, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του αλλά και το αίσθημα της συνεργασίας. Επιπρόσθετα, το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει να αναδείξει αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η αυτοπειθαρχία, η θέληση, η υπομονή, η επιμονή, η συνεργασία, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των μαθητών/τριών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κρίνεται παιδαγωγικά κατάλληλο για τις ηλικίες των μαθητών και μαθητριών στις οποίες απευθύνεται, εναρμονίζεται με τα Προγράμματα Σπουδών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζει τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των διδακτικών τους στόχων. Ενισχύει την παρεχόμενη γνώση μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες που παρουσιάζει, ενώ το διδακτικό του περιεχόμενο συνάδει με το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σύμφωνα με τα Προγράμματα Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης προωθεί μια θετική προς την άθληση κουλτούρα και παράλληλα προάγει τη δημόσια και ατομική ψυχική και σωματική υγεία και το ευ ζην.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30