mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Απάντηση στο αίτημα για την έγκριση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2022-2023 η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Σινεμά στην τάξη», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού (Κύπρος, Σουηδία, Μελβούρνη), για το σχολικό έτος 2022-2023.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το προτεινόμενο πρόγραμμα, μέσω του οποίου καλλιεργείται ο κινηματογραφικός γραμματισμός, εισάγει τους/τις μαθητές/τριες στην αλφάβητο του κινηματογράφου, τους/τις προτρέπει να παρακολουθήσουν ταινίες και μέσα από το «παιχνίδι» με τον κινηματογράφο να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα τους, θέματα που τους απασχολούν στον κοινωνικό τους περίγυρο, το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον και παράλληλα να ασχοληθούν και με το ίδιο το μέσο της έβδομης τέχνης.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την ανακάλυψη της καταγραφής της κινούμενης εικόνας. Οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με τα πρώτα οπτικά παιχνίδια που βοήθησαν την τεχνολογία να εξελίξει την κάμερα καταγραφής εικόνων και προβολής μέσω του κινηματογραφικού καρέ και του φιλμ, με  παλιές μηχανές, φιλμ, μπομπίνες, beta, VHS, DVD, ώστε να αντιληφθούν βιωματικά την εξέλιξη της τεχνολογίας και πώς φτάσαμε στον σημερινό σκληρό δίσκο από όπου παρακολουθούμε ταινίες σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31