mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Φαντάσου την Ειρήνη» και «Χρώματα για την Ειρήνη» του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

Εγκρίνεται η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Φαντάσου την Ειρήνη» και «Χρώματα για την Ειρήνη» του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ, το πρώτο σε μαθητές/ήτριες Δημοτικού όλων των τάξεων και το δεύτερο σε μαθητές/ήτριες των Δημοτικών (Α΄, Β΄ Γ΄ και Δ΄ τάξεων) και των Νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2022-2023.

Τα προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν οποιαδήποτε χρονική περίοδο της σχολικής χρονιάς και το κάθε ένα διαρκεί μία (1) διδακτική ώρα .

Αναλυτικότερα:

1. Φαντάσου την ειρήνη

Σκοπός του προγράμματος είναι οι νεαροί/ές μαθητές/τριες να βιώσουν τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη, η φιλία, η ισότητα ευκαιριών, η ευγενής άμιλλα και η ειρήνη. Αξίες διαχρονικές που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και τις οποίες θα μάθουν να εφαρμόζουν τα παιδιά στην καθημερινή τους ζωή, μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και τις δραστηριότητες, βοηθώντας τους να γίνουν ενεργοί πολίτες. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί εργαλεία μη τυπικής μάθησης, όπως εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα, θεατρικό παιχνίδι και δραστηριότητες εναλλαγής ρόλων. Ο κύριος παιδαγωγικός άξονας περιλαμβάνει τις παρακάτω πέντε θεματικές ιστορίες, που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις του Ολυμπισμού, της οικοδόμησης της ειρήνης και της ανάπτυξης.

1. Ειρηνική Επίλυση διαφορών

2. Φανταστείτε την Ειρήνη

3. Καταπολέμηση του ρατσισμού

4. Σεβαστείτε τη διαφορετικότητα

5. Αγκαλιάστε τη φιλία

2. Χρώματα για την Ειρήνη

Σκοπός του προγράμματος «Χρώματα για την Ειρήνη» είναι η προώθηση των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα παιδιά, τα οποία ζωγραφίζουν, παίζουν και μιλούν για τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας, της ειρήνης και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Μέσω των βιωματικών δραστηριοτήτων του προγράμματος οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με εκπαιδευτές, Παραολυμπιονίκες και Ολυμπιονίκες για τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας, της ειρήνης και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενώ μαθαίνουν για το πώς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα, για την ιστορία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και για την Εκεχειρία στη σύγχρονη εποχή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Φαντάσου την Ειρήνη» και «Χρώματα για την Ειρήνη» κρίνονται παιδαγωγικά κατάλληλα για τις ηλικίες των μαθητών/τριών στους/τις οποίες απευθύνονται, εναρμονίζονται με τα Προγράμματα Σπουδών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζουν τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των διδακτικών τους στόχων. Επίσης, ενισχύουν την παρεχόμενη γνώση μέσα από τις δραστηριότητες που παρουσιάζουν, ενώ το διδακτικό τους περιεχόμενο συνάδει με τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30