«Έγκριση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σηκώνουμε… την Ελλάδα ψηλά!!!»

Εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Σηκώνουμε…την Ελλάδα ψηλά!!!» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, το  οποίο απευθύνεται στις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των Δημοτικών σχολείων, σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας,  για το σχολικό έτος 2022-2023.

Το πρόγραμμα, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στο Ολυμπιακό Προπονητήριο Άρσης Βαρών στο ΟΑΚΑ:

• Προσεγγίζει θεωρητικά και τεχνικά τους κανονισμούς του αθλήματος της άρσης βαρών διδάσκοντας στα παιδιά ισορροπία του σώματος,  ορθοσωμία, σωματογνωσία, αμφιπλευρικότητα, ακρίβεια, συγκέντρωση και εσωτερική πειθαρχία.

• Προωθεί το αθλητικό ιδεώδες «ευ αγωνίζεσθαι», της αυτοπειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης.

• Προάγει τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της συμμετοχής των μαθητών/τριών σε παιγνιώδεις δράσεις,  όπως είναι το παιχνίδι εναλλαγής ρόλων.

• Ενθαρρύνει τη συγκρότηση και την αποδοχή κοινών αρχών, τη μάθηση μέσω υπακοής σε συγκεκριμένους κανόνες, τη συνεργασία και τη  συνύπαρξη με τα μέλη της ομάδας.

• Αφορά όλους τους/τις μαθητές/-ήτριες ανεξαρτήτως φύλου και σωματοδομής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Tags: , , , ,