mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

«Έγκριση υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σηκώνουμε… την Ελλάδα ψηλά!!!»

Εγκρίνεται η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Σηκώνουμε…την Ελλάδα ψηλά!!!» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, το  οποίο απευθύνεται στις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των Δημοτικών σχολείων, σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας,  για το σχολικό έτος 2022-2023.

Το πρόγραμμα, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στο Ολυμπιακό Προπονητήριο Άρσης Βαρών στο ΟΑΚΑ:

• Προσεγγίζει θεωρητικά και τεχνικά τους κανονισμούς του αθλήματος της άρσης βαρών διδάσκοντας στα παιδιά ισορροπία του σώματος,  ορθοσωμία, σωματογνωσία, αμφιπλευρικότητα, ακρίβεια, συγκέντρωση και εσωτερική πειθαρχία.

• Προωθεί το αθλητικό ιδεώδες «ευ αγωνίζεσθαι», της αυτοπειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης.

• Προάγει τη βιωματική προσέγγιση της γνώσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της συμμετοχής των μαθητών/τριών σε παιγνιώδεις δράσεις,  όπως είναι το παιχνίδι εναλλαγής ρόλων.

• Ενθαρρύνει τη συγκρότηση και την αποδοχή κοινών αρχών, τη μάθηση μέσω υπακοής σε συγκεκριμένους κανόνες, τη συνεργασία και τη  συνύπαρξη με τα μέλη της ομάδας.

• Αφορά όλους τους/τις μαθητές/-ήτριες ανεξαρτήτως φύλου και σωματοδομής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30