Ενημέρωση σχετικά με τον Μαθητικό Διαγωνισμό «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ … για τους συμμαθητές μας με αναπηρία»

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ … για τους συμμαθητές μας με αναπηρία», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2022-23. 

Στον εν λόγω διαγωνισμό μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου όλων των τύπων σχολείων από όλη τη χώρα καλούνται να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες/σχέδια για την υποστήριξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμαθητών/τριών της με αναπηρία. Αυτά τα σχέδια αφορούν σε εφαρμογές της τεχνολογίας που προωθούν την προσβασιμότητα και γενικότερα την ποιότητα ζωής στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και σε καινοτόμες προτάσεις που εντάσσονται στα πλαίσια της βελτίωσης της καθημερινότητας των μαθητών/τριών με αναπηρία εντός και εκτός του πλαισίου που θέτει το σχολικό περιβάλλον. Τα προτεινόμενα σχέδια αφορούν στην κοινωνική δικτύωση και κοινωνική στήριξη των
μαθητών/τριών με αναπηρία, στο σχολικό περιβάλλον, στην προσβασιμότητα, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://inventivestudents.uom.gr/ .

Tags: , ,